Håkan Groop visar akvareller i Eskilstuna

I mer än 40 år har han målat, de senaste 18 på heltid. Nu ställer Håkan Groop ut på Konstfrämjandet.

12 maj 2019 17:03

– Djur och natur är ett återkommande tema. Ofta hämtar jag motiv från mina målarkurser i Grekland, Portugal och Spanien, men i Sörmland, säger Håkan Groop som efter många år som Vingåkersbo flyttade till Nyköping för snart tio år sedan.

Älgtorn, skogsgläntoroch tallskog – men också inloppet till grekiska ön Hydra och ett utsnitt av kroatiska kusten återfinns på de akvareller han just nu ställer ut, med vernissage under den gångna helgen.

– Akvarell är mitt huvudspår, men ibland målar jag även i akryl. Under resorna är det dock mest praktiskt med akvarell, man behöver aldrig fundera på att färgerna inte ska hinna torka tills det är dags att åka hem.

Efter många år med kursverksamhet och ateljé i ett antal tidskrävande gamla gårdsbyggnader i Vingåker bestämde sig Håkan och hans fru för att dra ner på tempot och flyttade till lägenhet i Nyköping.

Men med flera målarresor om året och minst lika många kurser håller de sig mer än sysselsatta ändå.

Två böcker har det också blivit på sistone, en med motiv från Nyköping – och en barnbok om gräsanden Anders som Håkan gjort tillsammans med sin fru Eva – både med egna och andras barnbarn i tankarna.

Utställningen pågår till den 28 maj.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Eva Axelsson