Men nu är det dags. Tillsammans med artisterna Tommy Nilsson, Wiktoria och Elisa Lindström medverkar John Lundvik i julturnén Christmas night. Den 13 december kommer den glittrande showen till Eskilstuna och Stiga Sports Arena. 

John Lundvik älskar julen och gillar framför allt musiken vi förknippar med den högtiden. 

– Jag är sångare och julmusiken kräver sång. Det är en härlig utmaning att ta sig an julturnékonceptet med det här gänget. Vi är extremt olika, vilket är den stora styrkan i år. 

Artikelbild

| Elisa Lindström, John Lundvik och Wiktoria laddar inför julshowen "Christmas night" där även Tommy Nilsson medverkar. Den 13 december kommer föreställningen till Stiga Sports Arena i Eskilstuna.

En annan styrka med årets Christmas night är att artisternas röster - trots att deras uttryck är olika - fungerar väldigt bra tillsammans. Redan under de första körrepetitionerna i november föll stämsången på plats. 

– Bara för att man är sångare betyder det inte att man kan köra eller att rösterna passar ihop. Men det låter fantastiskt, säger John Lundvik.

Turnén Christmas night är omfattande. 29 spelningar i alla delar av Sverige ska avverkas innan kvartetten får julledigt och John Lundvik får tillfälle att reflektera över det enorma genomslag han fått som artist under 2019. Efter den historiska vinsten i Melodifestivalen med gospellåten "Too late for love" har han gjort uppåt 200 livespelningar. I somras var han bland annat stjärna i Diggiloo-turnén och även en av pratarna i "Sommar" i P1. Vart han än har visat sig har han fått uppleva publikens stora kärlek. 

John Lundvik själv tror att framgången till viss del beror på att han nått ut med berättelsen om sin livsresa. Den som handlar om ett barn som var den enda svarta eleven i sin skola och hamnade utanför gemenskapen, en friidrottskarriär som sprinter och kampen för att slå igenom som artist och låtskrivare. 

Artikelbild

| John Lundvik tycker att julmusik passar honom som sångare. Dessutom är han en "hopplös julromantiker".

Nu är han där - men blev det som han trodde?

– Det är underbart och lite skrämmande på ett sätt att jag slog igenom och blev folkkär på så kort tid. Men jag ser ju inte Eurovision som min slutstation utan som ett steg i rätt riktning för att uppnå min dröm om en internationell karriär. 

John Lundvik är en tävlingsmänniska. Att åka på turné med Wiktoria, som var en av hans främsta utmanare i årets Melodifestival, är en speciell upplevelse. 

– Vi har ju tävlat mot varandra, det är fint att man kan gå vidare och teama upp! 

Julturnén blir ett bra tillfälle till att avrunda ett hektiskt år. 

– Här finns utrymme för ett lugnare uttryck och för publiken att komma närmare. Det passar mig just nu.