Leila K uppträder på förfest i Eskilstuna

Fredagen den 23 februari är "Leila K i in the house" på Lokomotivet i Eskilstuna. Tillsammans med 90-talslegender som Basic Element och DJ Brinkenstjärna ska hon sätta sprätt på vårens största förfest.

10 januari 2018 15:37

De flesta som stod benen under 1990-talet kunde dansa en hel natt till tidens eurodiscolåtar. Bland internationella giganter som italienska Corona, 2 Unlimited och Snap! utmärkte sig den svenska unga rapparen Leila K. Tillsammans med DJ-duon Rob & Raz slog hon igenom 1989 med singeln "Got to Get". Leila K gick på repeat på dansgolven med sin kaxiga och råa attityd och stil. Mest känd i dag är hon kanske för låten "Electric" från 1995.

När Leila K kommer till Eskilstuna tillsammans med Basic Element och DJ Brinkenstjärna är det dock inte nattlig dans som står på programmet.

‒Vi ska ordna Eskilstunas största After work som övergår i en förfest, berättar arrangören Johan Bergquist.

Portarna till Lokomotivet slås upp redan klockan 17 och då kan man bland annat dansa till 90-talets största danslåtar tills konserten med Basic Element och Leila K drar i gång under tidig kväll.

Johan Bergquist är själv ett stort fan av Leila K och tvekade inte när möjligheten att boka henne kom.

‒När jag fick veta att Leila K kan tänka sig att göra några få, utvalda korta spelningar var det inte så mycket att diskutera. Hon är ju en ikon! Det är fantastiskt att vi lyckats få henne till Eskilstuna.

‒Upplägget är att Basic Element först spelar sina hits och sedan bjuder upp Leila K som avslutning och hon kör sina hits, säger Johan Bergquist.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!