Coronakrisen drabbar en stor del av det lokala kulturlivet. I maj skulle Eskilstuna symfoniorkester, Oratoriekören och Ars Musica i en storsatsning tillsammans framföra "Förklädd gud" av Lars-Erik Larsson och dessutom ge Camille Saint-Saens orgelsymfoni.

Nu ställs repetitionerna för de totalt cirka 150 medverkande in på grund av smittorisken och omsorg om publiken. Kloster kyrka har för övrigt stängt ned all verksamhet förutom gudstjänster, dop, begravningar och vigslar under den närmaste tiden.

Målsättningen är dock att istället ge konserten om exakt ett år, i maj 2021. Sångsolisterna Susanna Stern och Carl Ackerfeldt har liksom recitatören Johan Rabeaus lovat att medverka då. Detsamma gäller orgelsolisten Richard McGovern och dirigenten Mila Thoors.

Eskilstuna jazzklubb flyttar sitt årsmöte och ställer in en rad planerade konserter under våren. Det handlar om följande: 

Tuxedo Jazzband med Rolf Carvenius, den 18/3. Peter Lind and the Cabaret Band, den24/3. Jam-kväll den 25/3.  ReCap med Delphi Glenn, den 1/4  - samt Jan Allan och ”Jonas” Jonasson Quintet, den 8/4

 Förköpta biljetter återköps av Tickster – ej via Stadsbiblioteket.

Övriga arrangemang framåt i tiden under våren hoppas jazzklubben för närvarande kunna genomföra.

Också den planerade konserten "Från Fröding till Uggla", med Åsa Jinder på nyckelharpa och Kingen på piano, som skulle ha hållits i Stenkvista kyrka den 15 april, är inställd.