Lyckad blinddejt med Jessica Andersson

17 februari 2019 10:00

Hamnar tidig lördagkväll på dejt med schlagersångerskan Jessica Andersson utan varken fördomar eller särskilt mycket koll. Det är väl sånt som brukar kallas blinddejt.

Vet att hon är sprungen ur dokusåpan Fame Factory, har tävlat i Melodifestivalen och dansat i Let´s dance. Men sen är det stopp.

En timme senare: Golvad av ett superproffs som inte bara kan sjunga - utan också berätta personligt och avslappnat om scenlivets alla fram- och baksidor. Om hur suget efter att få sjunga och stå på scenen gör att resten av livet emellanåt kommer i kläm, om hur Västgötaslättens Don Corleone, läs Bert Karlsson, ger och tar och om varför inget får henne så lugn som ljudet av en dammsugare.

Dejting-upplägget, som först ter sig lite fånigt, visar sig tvärtom vara ett effektivt sätt att introducera en karriär som började i hårdrockssvängen hemma i Skövde. Bandet hette Angry Anderssons och det var där hon grundade rockrävsrutinen som fortfarande sitter som en smäck, trots att hon ofta förknippas med schlagerfestival. Och konstigt vore väl annars, sju gånger har Jessica Andersson tävlat, senast gången var förra året. 2003 vann hon tillsammans med Magnus Bäcklund.

Men tillbaka till dejten: De smarta texterna lär hon ha fått hjälp med av bland andra Anders Lundin, men grundmaterialet har hon själv levt. Barndomen var inte enkel med en missbrukande, oförutsägbara mamma och i ett känslosamt avsnitt sjunger hon duett med sin egen 16-årige son. Röstresurserna verkar han ha ärvt, men nej, han är inte med på scenen utan medverkar på den filmduk som också är en del av dejting-finessen. Här rullar roliga klipp som synkar med Jessica Anderssons mellansnack och låtar.

Duktiga musiker med Lisa Ljungberg som kapellmästare bidrar till denna riktigt lyckade dejt. Jessisa Anderssons första turné i eget namn bjuder på en föreställning med tryck, med humor - men också med ett stort allvar.

SHOW

På dejt

med Jessica Andersson

Kapellmästare Lisa Ljungberg.

Regi: Hans Marklund

Producent: Sussie Holm

Lokomotivet, Eskilstuna

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Eva Axelsson