För vad är det för barnsligheter att hänga toalettsitsar på hans huvud ”nu när han ändå är bajare”? Eller klottra ner hans hus och kräva att den nyinvigda Zlatan-statyn omgående ska flyttas till "Zöder i Ztockholm”?

Kliv upp ur sandlådan,  Malmö. Ni har mycket att lära av oss här i Eskilstuna. 

Har vi grämt oss över att Kent dissat Eskilstuna från dag ett? Hängt läpp över att de sällan missade ett tillfälle att spy galla över smestan på den tiden de fortfarande gjorde en och annan intervju? ”Går bara inte att bo i ” var en ofta återkommande kommentar?

Artikelbild

| Kent må skruva besvärat på sig - men vi finns där som ett plåster de inte kan dra av. Fastklistrade, tacksamma och tålmodiga.

I sångerna hette det ”Jag är född i en spökstad där alla vet att jorden är platt”  - indikerande att vi Eskilstunabor är en samling kvalificerade lågpannor som ännu inte tagit in det Aristoteles räknade ut redan 350 år före Kristus.

Om de till äventyrs sade något positivt om stan så var det på temat att de var innerligt tacksamma över att hålan var så hemsk att den blivit till själva drivkraften för att snabbt som ögat ta sig därifrån.

Har vi varit finkänsliga och tagit åt oss? Deppat över att de inte tyckte om oss? Med darrande kevlarsjälar legat sömnlösa och stirrat i taket för att de gav oss fingret och skippade Eskilstuna under sin avskedsturné hösten 2016?

Har vi ens tänkt tanken att vi kanske skulle dra till deras studio Psykbunkern och spraya ”Jävla svikare” över hela bygget? 

Nix pix och tvärtom. 

För vi vet ju att det är med Kent som med Zlatan själv i hans berömda citat: ”Man kan ta en kille från Rosengård, men man kan inte ta Rosengård från en kille”.

Man kan ta Kent från Eskilstuna men aldrig Eskilstuna från Kent. Det finns det till och med akademiska avhandlingar skrivna om.

Vi är som ler och långhalm. Vare sig de vill eller inte. De må skruva besvärat på sig - men vi finns där som ett plåster de inte kan dra av. Fastklistrade, tacksamma och tålmodiga. 

Istället för att hota och hata har vi gjort som Jesus. Vänt andra kinden till. Tagit fasta på det där med att älska, glömma och förlåta. Försonats. Och bara ööööööööst på med kärlek.

Om någon tvivlar därpå – gå på nästa konsert med Eskilstunas Kentkör. Så berörande och hjärtevärmande att "Karl-Bertil Jonssons julafton" snudd på hamnar i skuggan. 

Så pintjockt med  ren och skär LOVE i luften att det snudd på går att skära med kniv.

Så kom igen nu, Malmö! Älska ihjäl karln, det är det som är tricket. På kuppen kommer ni att må mycket bättre.