Opera och country när Diggiloo gästar Sörmland

När showen Diggiloo ger sig ut på årets turné finns två stopp inplanerade i Sörmland. Repetitionerna har börjat och repertoaren har redan fått några fasta inslag – ett opera-battle bland annat.

2 maj 2019 22:34

Det är en påtagligt god stämning som präglar årets Diggiloo-gäng. För tillfället befinner de sig på Mallorca där man precis har inlett de första repetitionerna – himlen är klarblå, termometern har vandrat upp till 24, och det är varmt i vattnet.

– Det är en viktig parameter att få till en sommarkänsla när man skapar en sommarshow. Det här blir som ett litet läger. Stämningen i gruppen har faktiskt aldrig varit bättre, säger producenten Patrik Krall.

Turnén kommer till två platser i Sörmland – till Vagnhärad i juli och till Eskilstuna i augusti. En av de artister som står på scen är John Lundvik, som haft en minst sagt hektisk period sedan Melodifestivalsegern tidigare i år.

– Det har varit fyllt med en massa glädje samtidigt som det har varit extremt tufft. Sedan vinsten har det nästan varit en ny stad, eller land, per dag, säger han.

Hur ser dagarna ut nu när ni påbörjat repetitionerna för Diggiloo?

– Det är tidiga morgnar och så slutar vi sent på kvällen. Vi har gått i genom danser, stämsång, och idag har vi kostymdag. Det är tufft men väldigt roligt.

På frågan om vad han helst vill framföra på scen i sommar kommer svaret fort.

– Jag säger To late for love (vinnarlåten i Melodifestivalen, reds. anm.).

Trots att repetitionerna precis har börjat är mycket redan spikat i repertoaren. David Lindgren, som gör sin fjärde Diggiloo-turné, berättar.

– Vi har satt en form som känns bra. Filmen Bohemian Rhapsody har ju varit väldigt het i år så vi kommer bland annat att köra ett litet Queen-medley. Det har inte framförts några Queen-låtar under Diggiloo på 17 år, så det är dags, säger han.

Kan du avslöja något mer?

– Jag, Mariette, John Lundvik och Arvingarna kommer ha en opera-battle. Det blir en liten tuppfäktning där jag tror att Mariette kommer sätta oss på plats. Sedan kommer jag presentera en ny singel också, Spinning around.

En som också finns med i årets uppsättning är Mimi Werner. För henne blir det Diggiloo-debut.

– Det ska bli hur roligt som helst. Alla här är så fina och duktiga. Jag tror faktiskt det här kommer bli ett av de bättre åren, säger hon.

Hon har medverkat flera gånger i Melodifestivalen och är rotad i countryn. Under Diggiloo-turnén kommer hon bjuda på ett medley i genren. Utöver det presenterar hon också helt nytt material.

– Jag och Brolle kommer faktiskt framföra en nyskriven duett. Den är fortfarande under konstruktion. Det är en kärlekshyllning med mycket känsla.

Premiären för årets Diggiloo är den 3 juli i Malmö.

Kommer till Vagnhärad och Eskilstuna

Årets Diggiloo:

Artister: John Lundvik, Jessica Andersson, Arvingarna, Magnus Carlsson, David Lindgren, Mariette, Mimi Werner, Thomas Pettersson, Brolle.

Turnéplan: Besöker totalt 24 platser i Sverige under juli och augusti, varav Tullgarns slott utanför Vagnhärad den 18 juli och Sundbyholms slott utanför Eskilstuna den 24 augusti.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Tommy Johansson