Oro, ångest och inställda planer – grattis till en ny mening med livet!

Min bästis blev nyligen pappa till en liten dotter, och jag skulle härmed vilja ta tillfället i akt att framföra mina hjärtligaste gratulationer.

30 maj 2019 19:35

Grattis till ett nytt liv fyllt av kräks, snor och bajs! Under de närmaste åren kommer du att få ägna mer tid än vad du gjort under din sammanlagda livstid åt att torka upp och tvätta bort olika typer av kladd och exkrement från möblemang och kläder, samt från dig själv och barnet i fråga. Du kommer dessutom bli varse om alla möjliga märkliga verktyg som du inte trodde fanns, såsom snorsugar och pysventiler för småfisar.

Grattis till inställda planer! Barn är nämligen experter på att sätta käppar i hjulen när man har något kul på gång. Dels på grund av att de är väldigt otympliga att ha med sig diverse sammanhang men också eftersom de har en tendens att vakna med feber eller kaskadkräkas vid frukostbordet samma dag som man planerat att göra något festligt i goda vänners lag eller hitta på något mysigt med sin partner.

Grattis till oro och ångest! Vad är det för prickar och känns hon inte lite varm? Första gången ens barn är sjukt känns det som att man ska gå sönder av medlidande. Med åren fortsätter det att dyka upp nya saker att oroa sig för och med tanke på alla nätpedofiler, kamphundar, mobbare och allergener som finns där ute så kanske det är bäst att isolera ungen från omvärlden i ett madrasserat rum.

Grattis till lämningar, hämtningar och påklädningt! Ett tips är att vara ute i god tid, speciellt under de 362 dagar av året då en inte kan gå ut i bara shorts och t-shirt, för en sån, till synes enkel, sak som att klä på ett barn kan vara häpnadsväckande tidskrävande, framför allt när du har en tid att passa. Och när väl galonställ, stövlar och allehanda accessoarer sitter på plats så kan man ge sig fasen på att ungen behöver gå på toa.

Grattis till begränsad kulturkonsumtion! Minns du tiden när du kunde se vad du ville på tv eller lyssna på musik som du själv tycker om? Nu är det slut med det! Istället väntar Babblarna, Drömmarnas trädgård och Arne Alligator. Dessutom kommer du inse att den mörka sidan av internet inte är darkweb där brottslingar säljer vapen och droger. Nej, det är de tusentals youtube-videor där vuxna människor pratar med bebisröst medan de spelar meningslösa dataspel eller unboxar leksaker.

Grattis till en ny mening! För jag lovar dig kompis, att trots allt kladd och all oro och trots att livet på många sätt blir mycket mer komplicerat än förut så är det ändå, på nåt märkligt sätt, värt det.

Bäst just nu:

Musik: Interpol - A fine mess (EP)

Musik: Amyl and The Sniffers (Album)

Tv-serie: Chernobyl (HBO Nordic)

 

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Niklas Linder