Övernaturlig handling i Strängnäsfilm

På lördag deltar den Strängnäsproducerade filmen Sinnelag i distriktsfinalen, Frame, i Nyköping. Men redan på fredag kväll finns en lite längre version – cirka 20 minuter – av bidraget att kolla in på fritidsgården vid Kulturskolan.

15 maj 2019 19:33

– Då hoppas vi att det kommer mycket familjemedlemmar och kompisar, säger Julius Wadman, en av fyra personer i Nalle Bruun som filmkollektivet kallar sig.

Där ingår även Jacob Munkhammar, Erik Selander och Sass Wolgers.

Samtliga kommer från Strängnäs och de är födda mellan 1998–2001.

– När vi spelade in filmen under en helg i slutet av april medverkade även Joel Lützow – bekant från Gåsmamman – från Stockholm som är skådespelare på heltid. Det betydde mycket att ha ett proffs med, säger Julius Wadman.

– Vi rekryterade även en ung Uppsalatjej, Fanny Fjällrud. Hon och Joel Lützow innehar huvudrollerna, konstaterar Sass Wolgers.

Nalle Bruun gör sitt tredje framträdande i Frame.

2017 ställde kvartetten upp med Torpet som då gick hela vägen till den rikstäckande Novemberfestivalen i Trollhättan.

– Vi har stor chans att nå dit igen. Det är förstås alltid förhoppningen men vi har analyserat noga vad som krävs och vad kritikerna brukar ha synpunkter på, säger Julius Wadman.

Inspelningen ägde rum söder om Strängnäs.

Handlingen går ut på att två ungdomar – spelade av Joel Lützow och Fanny Fjällrud – åkt hemifrån i bil. Ute i ödemarken hittar de en mycket tilltufsad kille som ligger medvetslös på en äng nära en sjö. Killen, som inte har något namn och spelas av Sass Wolgers, har blivit psykiskt störd av att ha sett någonting.

– Det var roligt att spela paralyserad, säger Sass Wolgers som ju nyligen synts i Sveriges första Netflix-serie.

Jacob Munkhammar står som regissör, Sass Wolgers har jobbat mycket med distributionen medan Erik Selander och 17-årige Julius Wadman skrivit manus till Sinnelag.

Budgeten för hela kalaset uppgick till 15 000 kronor. Summan finansierades av två sponsorer.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Lars Kilström