Recension En vanlig halvtrist onsdagskväll, stämningsläget straxt under noll, lunkar man ned i en källare i Nyfors. Upp kommer man, två timmar senare, med humöret på topp och glädjesprittande ben - trots att den kemiska stämningshöjaren inskränkt sig till två alkoholfria Staropramen. Det är så den verkar, rock´n rollen, när de som håller till på andra sidan trummor, gitarrer och bas lyckas ge publiken ett riktigt reningsbad från fotabjälle och upp till örontrumpet.

Och det är precis sånt skrubbande Eskilstunabandet The Barntwisters sysslar med när de river loss som förband denna vardagskväll. Evelina Sundström vid sångmicken drar in som en klass 2-varning, redan det högt på skalan - och blåser upp vindstyrkan till orkan. Ett läge som sedan håller i sig rakt igenom.

Det är snudd på otacksamt att vara huvudakt efter en sådan grundlig tvagning, men Marti Brom’s Rancho Notorious har en riktigt suverän röst att luta sig emot. Den tillhör Marti Brom herself, rock-, blues - och countrysångerska med rötterna i amerikanska Missouri, staten med ena benet i Mellanvästern och det andra i Södern. Det är konstellationens allra första gig på Europaturnén och sångerskan känns, trots sin långa erfarenhet, nästan en smula blyg. Borde hon sluta med, för med den pipan är det svårt att misslyckas. Dags för Mrs Brom att hoppa ur cowboystövlarna och börja rocka på riktigt!