Punk på torget i Eskilstuna

Punkens dag högtidlighölls på Fristadstorget i Eskilstuna på fredagen. På scenen stod bland andra punkrockarna i Spiff, ett band med rötterna både i Punk, Eskilstuna och Kungsör.

7 juni 2019 13:20

Spiff har deltagit i Livekarusellen i både Västmanland och Sörmland och spelade både eget och covers under framträdandet i Eskilsuna.

Punk uppstod under mitten av 1970-talet i Storbritannien, USA och Australien. Den födddes ur en proteströrelse mot allt kommersiellt: musik, kläder och frisyrer. Man gjorde allting själv och inga förkunskaper var nödvändiga. Det skulle synas/höras att det var hemmagjort. Musiken är lättspelad, ofta aggressiv och präglas av en "gör det själv"-anda. Punken syftar i högre utsträckning än många andra subkulturer till att chocka och provocera samhället.

Namnet på genren kommer från amerikansk nedvärderande slang för "något värdelöst". Vid 1960-talets mitt kallades de långhåriga musikerna i den amerikanska och brittiskt inspirerade "garagerocksvågen" för punks och banden för punk bands, "ligistband".

Bland svenska punkband kan nämnas främst Ebba Grön, men även Asta Kask, Stockholms Negrer och KSMB.

Källa: Wikipedia.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Eva Axelsson