Rapporter larmade om arbetsmiljön på Dramaten

Företagshälsovården på Dramaten skrev redan i fjol att de var ”uppriktigt orolig över medarbetarnas hälsa". Det framgår av en intern rapport som Dagens Nyheter har tagit del av.

14 april 2019 21:05

Den 8 april tvingades Dramatens chef Eirik Stubø lämna sin post då styrelsen ansåg att det krävdes en ny vd för att komma tillrätta med arbetsmiljön på teatern. Nu visar rapporter som DN tagit del av att Dramatens ledning och styrelse larmades om missförhållanden för ett år sedan.

Företagshälsovården på Dramaten skrev våren 2018 att man var "uppriktigt orolig över medarbetarnas hälsa och hur den här organisationen fortsättningsvis ska kunna leverera teater utan att allvarliga incidenter inträffar eller att vi står utan den kompetens och resurser som behövs för att fortsätta driva teatern”, enligt DN.

Rapportern berättar om ökad sjukfrånvaro och att nära tio procent av de anställda hade sökt hjälp hos mottagningen på grund av ”allvarliga symtom på psykisk ohälsa”.

Tidningen har även tagit del av den medarbetarundersökning som genomfördes på Dramaten i november 2017. 31 procent av de svarande uppgav sig ha utsatts för negativ jargong eller kränkningar från kollegor under det senaste året. Och nästan var tionde uppgav sig ha varit utsatt för hot eller mobbning på arbetsplatsen under samma period.

TT har varit i kontakt med Dramatens presstjänst som uppger att man tagit del av uppgifterna i DN men inte vill ge någon kommentar på söndagskvällen.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Jon Lindhe/TT