Rolig och spännande katt-och-råtta-lek

29 april 2019 19:46

Psykopatkomedin "Killing Eve" är tillbaka och det med besked.

Första säsongen av "Killing Eve" (HBO Nordic) var en av fjolårets allra roligaste och mest spännande serier. I den fick vi lära känna MI6-agenten Eve Polastri (Sandra Oh) som jagade den unga, vackra, genompsykopatiska, fåfänga och internationellt verksamma yrkesmördaren Villanelle (Jodie Comer). Vi fick se hur de blev mer och mer besatta av varandra - allt medan deras respektive organisationer och chefer blev skummare och skummare och dessutom visade sig ha kopplingar till varandra.

"Killing Eve" säsong 1 blev bara bättre och konstigare för varje avsnitt med sina skruvade karaktärer, våldsamma scener och överraskande vändningar.

Första säsongen avslutades med en sammandrabbning mellan Eve och Villanelle i Paris. Nu är vi en bit in i säsong två, som och fortsättningen är precis lika underlig och underhållande.

Medan Eve brottas med samvetskval, ovisshet och blandade känslor efter mötet med Villanelle, fortsätter hennes jakt på kontraktsmördare. Publiken får även följa Villanelle som drabbas av den ena motgången efter den andra. Dessa tacklar hon genom att oförtrutet manipulera och mörda människor hon möter på det mest charmerande och underhållande vis. Villanelle följer sig egen logik och är omöjlig att inte tycka om. Jodie Comer gestaltar henne med en klockren tajming och tonträff.

Utöver alla fina skådespelarinsatser och det underfundiga och manuset med snärtiga dialoger och oväntade händelser, fastnar jag också för det visuella uttrycket i "Killing Eve". Kläderna och miljöerna bidrar starkt till att göra "Killing Eve" till ett måste denna fullspäckade tv-serievår.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Catarina Nitz