Sanna Nielsen fortsätter leda "Allsången"

"Allsång på Skansen" är slut för i år. I säsongens sista program passade Sanna Nielsen på att meddela att hon kommer tillbaka som programledare nästa år.

Jag har fått vara er allsångsledare i fyra år och jag har njutit av varje sekund. säger hon.

13 augusti 2019 21:20

Klädd i guldkavaj med matchande byxor intog Sanna Nielsen scenen till publikens jubel.

Det här är ju inte klokt. Vi har kommit fram till finalen och det har gått så otroligt fort! Tack för en underbar säsong, säger Sanna Nielsen.

Hon drog alla vid näsan när hon i slutet av programmet tackade för fyra säsonger och sjöng Povel Ramels "Följ mig bort åt vägen", men sedan kom – till publikens förtjusning – beskedet att Sanna Nielsen kommer tillbaka även nästa år.

Programmet inleddes med "Guld och gröna skogar" av Hasse Andersson.

Jag har längtat hela sommaren efter att få sjunga på skånska, avslöjade Sanna Nielsen under uppvärmningen.

Knöt ihop säcken

Först ut av kvällens gäster var Norlie & KKV som bjöd på den egna hiten "Bilen" och sedan, något optimistiskt, på Mats Olins "Jag tror på sommaren". Kanske gjorde valet att regnet höll sig undan hela kvällen.

Den danska popgruppen Lukas Graham och dess skönsjungande frontman fick igång publiken med "Love someone" och senare med världshiten "7 years".

Peg Parnevik och Pontus Petersson i nybildade duon Gammal togs även de emot med varm hand av publiken. Låtskrivaren Petersson gjorde dessutom scendebut som artist kvällen till ära.

En med betydligt mer scenvana var komikern och Instagramstjärnan Daniel Hallberg som bjöd på en något egen tolkning av Sten & Stanleys "Jag vill vara din, Margareta". Till hösten dyker Hallberg upp i en ny pratshow på SVT med Kristian Luuk, som också var plats i publiken.

Sjöng duett Kyrkjebø

Sannas egen favoritgäst var utan tvekan den norska sångerskan Sissel Kyrkjebø.

Hon har stått på min önskelista sedan jag började leda det här programmet för fyra år sedan, säger Sanna Nielsen.

De båda sjöng en duett av Sannas favoritlåt med Kyrkjebø, "Innerst i sjelen" från 1994.

Men Sanna var trots allt publikens favorit och det skymtade en och annan skylt i publiken med budskap som "Sanna du är bäst" och "Ingen sommar utan Sanna".

Fakta: Sanna Nielsen

Sanna Viktoria Nielsen är född 27 november 1984 i Edenryd i Bromölla kommun.

Hennes musikaliska bana tog sin början när hon redan som sjuåring deltog i olika talangjakter. Som elvaåring fick hon sitt stora genombrott med låten "Till en fågel" som blev etta på Svensktoppen.

Har tävlat i Melodifestivalen sju gånger, hennes första medverkan var 2001 med låten "I går, i dag". Senast hon ställde upp, 2014, vann hon med låten "Undo" och kom sedan på en tredje plats i Eurovision Song Contest.

Debuterade som programledare i Melodifestivalen 2015. Sedan 2016 leder hon "Allsång på Skansen".

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Jon Lindhe/TT