Utställning i det gröna

I sommar får Dunkers kossor mycket att titta på. Iallafall de som betar intill intill skulpturparken Artfarm. För under idisslandet bjuds på både konst och dito publik.

4 juni 2019 21:53

Det är Nina och Martin Wande på Idéfarmen i Dunker som bjudit in elva Sörmlandskonstnärer till sin kombinerade utställningshall och vallåker på gården Lundby 1. Med vernissage på torsdag visas nio verk, några av dem tillverkade på plats i det gröna.

Som till exempel Karin Bonde Jensens skedvattenfall där en grävmaskin varit involverad i skapandet av ett vattenfyllt slukhål.

– För att påminna om att vi är beroende av vatten för vår överlevnad, säger konstnären själv – och förundras över alla de smådjur som redan intagit gropen och gjort den till sin.

Nina och Martin Wandes förhoppning är att publiken ska ta med sig picknickkorgen, gå ett varv i parken och njuta av både konsten och landskapet.

Utställare är Frejas Frön – Inger-Linnea Carlsson, Christina Lindblom och Inger Hahn-Redin - Gunnar Carl Nilsson, Patrik Strömdal, Åsa Jacobson, Karin Nilsson, Ylva Skoglund, Anja Carlbom, Anna Fernell, Karin Bonde-Jensen, Greger Mikolajczak samt Nina och Martin Wande.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Eva Axelsson