Another Late Night släpper ny musik x 2

"Left me out to dry" presenteras i två versioner nu på fredag - både i original och i nytolkning.

Henrik  Buder, Daniel Andersson och Angelina Pavanelli är Another Late Night.

Henrik Buder, Daniel Andersson och Angelina Pavanelli är Another Late Night.

Foto: Michael Strandtoft

Kultur2019-09-25 05:00

Another Late Night består av  musikerna Henrik Buder,  Daniel Andersson och Angelina Pavanelli och alla tre har tidigare spelat tillsammans i Lindäng. 

– Lindäng är Henrik Buders och mitt  ursprungliga projekt tillsammans med några andra musiker.  På senare tid har även Angelina Pavanelli börjat medverka, berättar Daniel Andersson som är den som skriver musiken.

– Men en del låtar har inte passat till Lindäng, därför har vi startat Antother Late Night som spelar mer avskalat.

Lågmäld indie - så karaktäriserar Daniel Andersson den nybildade gruppens musik medan han genrebestämmer Lindäng som alternativ rock.

Another Late Night släpper fyra låtar i höst, en i månaden fram till och  med december. Först ut är alltså "Left me out to dry" som presenteras på Makkara Yksi nu på fredag. Antoher Late Night kör den live och därefter spelar Byråkrats Martin Roos och Heikki Kiviaho från Sator samma låt men utifrån egna tolkningar. 

– Konceptet är att varje låt som vi i Another Late Night släpper också spelas av ytterligare en eller flera musiker. Nästa release blir i oktober och då kommer Frida Herschenröther från Tikkle Me, Adam Heldring och Stugan att ge sin syn på  "Will you still love med".

Så fortsätter det alltså ytterligare två omgångar. I november släpps "Setting Sun"  med Fredrik Liiv som DJ och remixare. I december är det dags för "Lost and Found". Då står Mattias Green för remixen. 

–  Det roliga är att alla låtar på så sätt får olika form och nyanser, säger Daniel Andersson.

Samtliga låtar ges ut på etiketten Modernshortcuts.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!