Nätet svämmar över av kulturupplevelser för den som tröttnat både på att se och betala för "vanliga" strömningstjänster.
Varför inte sy ihop en hyfsat närproducerad kulturupplevelse som omväxling? Vi har inventerat gratisutbudet på nära håll och kommit upp med både musik, dans, smakprovteater och historielektioner.
För att börja i en rykande aktuell ände så kan man roa sig med Eskilstuna stadsmuseums digitala demonstration av en pestmask från 1700 -talet. Tillverkad i Rademachersmedjorna, faktiskt, och använd som munskydd av de läkare som försökte lindra de drabbades plågor när pesten drog fram över Sverige år 1710.
Här ges också en lektion i konsten att åka höghjuling. Men tyvärr ingen regelrätt förevisning, det hade höjt tittarupplevelsen rejält om någon av amanuenserna svingat sig upp och verkligen visat hur man bäst tar sig fram på velocipeden.
Enklaste sättet att ta sig dit är att gå in på Eskilstuna stadsmuseums hemsida och söka sig vidare till besok-museet-hemifran.
På Instagram finns @eskilstunaantikvarien - där berättar stadsantikvarie Anna Götzlinger om platser och byggnader i Eskilstuna.
Scenkonst Sörmland har bullat upp ordentligt på sin hemsida där tretton musiker under vinjetten "Härifrån - artister från Sörmland "ger prov på sina färdigheter. Klart njutbart, både att lyssna till kulning, congas och klassiskt.
Scenkonst Sörmland bjuder också på smakprov ur föreställningarna "Blåmärket" och "Go Sörmland, Go!" - den sistnämnda byggd på dans och musik.
Sörmlands museum i Nyköping har stängt igen helt, men på hemsidan går det bra att ta del av presentationer både av den nyligen öppnade Sörmlandssalongens alla verk och Näshultakonstnären Åsa Elzéns undersökning av arvet efter den kvinnliga medborgarskolan i utställningen "Träda - Fogelstadgruppen och jord".
Eskilstuna konstmuseum, som fortfarande håller öppet, har utöver en presentation av pågående "Scenario/Scenery" av Bigert & Bergström, också en digital konstverkstad som barn och vuxna kan skapa i hemma i karantänen.
För att inte tala om den digitala konstkartan. Mycket roligare än det låter att ta in när Eskilstunas offentliga konst kom på plats, vem som gjort den och var den är placerad. Koll på "Katt" i brons av Karl Gunnar Lindahl invigd 1968 till exempel?
Biblioteket har just nu inte mycket närproducerat att erbjuda, men desto mer av böcker, film och tidningar. Ett lånekort bort öppnar sig oändliga möjligheter. E-böcker och ljudböcker på tjänsten Biblio - bara att logga in på bibliotek.eskilstuna.se och försöka välja i ett jättelikt utbud.
Lika gratis är det att kolla in både pinfärska filmer och gamla klassikerrullar via bibliotekens gemensamma filmbank Cineasterna. En strömningstjänst som kostar noll kronor med ett lånekort på biblioteket. Prisvärt!
Är för egen del särskilt exalterad över att nästan vilka svenska och utländska tidningar och tidskrifter som helst kan nås via bibliotekstjänsten Pressreader. Äntligen går det att plöja hela Chicago Tribune utan att bli utkastad för att man befinner sig i Europa.
Samma service finns på biblioteket i Katrineholm. Via konsthallen nås en digital rundvandring i Katrineholms offentliga konst.
För den som längtar efter mer musik har Stockholms konserthus över 100 konserter utlagda på sin playsida. Här varvas Kungliga filharmonikerna med kammarmusik och jazz. Allt gratis.