Karriärstipendium till Mathilde Stavehaug

Eskilstunarevyns Mathilde Stavehaug är årets BAM-stipendiat!

Mathilde Stavehaug är åres BAM-stipendiat.

Mathilde Stavehaug är åres BAM-stipendiat.

Foto: Anders Nilsson

Kultur2019-11-28 15:55

På torsdagen delades 2019 års BAM-stipendium ut. Årets mottagare av karriärstipendiet är Mathilde Stavehaug som sedan två år tillbaka äger och driver Eskilstunarevyn.

23-åriga Mathilde Stavehaug är både aktör, producent och VD för revyn och laddar just nu för sin tredje egna upplaga av Eskilstunarevyn. Premiär på nyårsafton. Trots att hon bara var 21 när hon tog över ansvaret för nöjesbolaget hade hon redan lång erfarenhet som sångerska och artist, både i revyn och i andra sammanhang. 

Parallellt med arbetet med Eskilstunarevyn studerar Mathilde Stavehaug ekonomi på högskolan. 

Vad betyder stipendiet för dig?

– Jättemycket. Det är roligt  att bli uppmärksammad för det man lägger ner hela sin själ och hjärta i, extra kul att bli också för det jag gör bakom scen, mitt ledarskap och företagande. Uppmuntran ger alltid extra energi och en bekräftelse på att man är på rätt väg!

– Jag tror inte jag valt det här jobbet, det har på någon underlig väg valt mig. Musiken, dansen, att underhålla har alltid funnits där och just när det gäller Eskilstunarevyn så dök tillfället upp och jag fångade det. Man måste våga, våga följa drömmen och tro att allt är möjligt. Responsen från publiken och gemenskapen med andra musiker och att vara med att skapa något från ax till limpa är värt varje sekund.

BAM:s karriärstipendium är på 5000 kronor och instiftades 2002 av BAMconsult som drivs av utvecklings- och ledarskapskonsult Eva Karlsson. Syftet med stipendiet är att stimulera till fortsatt personlig- och professionell utveckling. 

Fotnot: I en tidigare version av den här artikeln använde vi ordet ledarskapsstipendium. Den korrekta benämningen är karriärstipendium.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!