I fortsättningen kommer Scenkonst Sörmland att sprida musiksatsningarna över hela året och dessutom försöka knyta till sig fler aktörer.
– Samtidigt vill vi måna om de arrangörer vi redan har och utveckla det samarbetet, säger Jörgen Lindvall som betonar att läget för en förändring är rätt just nu.
– Pandemin föder nya tankar. Det är dags att ta ett steg mot någonting nytt för att nå fler med våra musikprogram. Begreppet Musik på slott och herresäten har dessutom varit lite låst just till sommarhalvåret.
Inriktningen kommer även i fortsättningen att vara tvärkonstnärlig: klassiskt, folkmusik, världsmusik.
– Som offentlig institution har vi ett ansvar att sprida ett brett musikutbud. Inte minst vill vi värna kammarmusiken som inte har så enkelt att hitta plattformar, säger Jörgen Lindvall.
Upplägget Musik på sörmländska slott och herresäten har sett ut ungefär så här: Scenkonst Sörmland har valt ut ett antal musikakter som erbjudits till de som önskat arrangera. Scenkonst Sörmland har garanterat artisternas gager. Arrangörerna har betalat ett subventionerat pris. Biljettintäkterna har tillfallit arrangörerna som själv satt priset. Marknadsföringen har Scenkonst Sörmland svarat för.
– Omställningen innebär färre konserter under 2021 men på sikt ser fram emot ett fortsatt samarbete till förmån för
länets publik och ett rikt musikliv i hela Sörmland, säger Jörgen Lindvall.