Så heter också bandet bestående av idel fullblodsproffs som backar upp på skivan och lirar den musik Simon Stålspets kallar globalboogie.
Visor, folkton, country, rock´n roll - bredden är stor på de elva nyskrivna låtar som återfinns på "STORK".
Simon Stålspets har arbetat som frilansande musiker på heltid i 25 år och spelat det mesta i en rad olika konstellationer. Sedan tio år tillbaka är han bosatt i Dunker utanför Malmköping. Efter många år på resande fot, han har turnerat runt både Europa och Nordamerika, håller han sig numera i möjligaste mån helst i Sörmland - och det är också tillsammans med ytterligare två musiker med anknytning till länet som CD:n "STORK" kommit till. Trumslagaren Arnulf Ibsen är för sin del bosatt i Malmköping.
Därutöver medverkar Rigmor Bådal, elbasist som brukar spela med bland annat Monica Dominique och även har ett förflutet i Kurt Olssons damorkester, samt Maria Kvist som spelar klaviatur, bland annat i egna Maria Kvist Quartet.
På albumet medverkar också fyra gästartister: Karin Ericsson Back och Nicklas Adamsson sjunger stämsång, Ola Sjönneby spelar trumpet och flygelhorn och Simons far Rune Stålspets är med på barytonsax.
STORK är en förkortning för Simon Stålspets orkester. Men kapellmästaren fastnade för namnet också av andra skäl.
– Första tanken när man hör ordet är någon som kommer med en gåva, storken kommer ju med ett barn.
Globalboogie, alltså. Vad handlar texterna om?
– Betraktelser ur livet, skulle jag säga. Kärlekssånger, konsumtionskritik, och scener ur vardagen. Låten "Kaffekoppen" handlar till exempel om att jag ska städa, men att jag först måste ta en kopp kaffe.
Simon Stålspets har alltid skrivit musik, men "STORK" är hans första soloalbum. Hittills har låtarna presenterats vid spelningar på Amazon i Flen, i Sigridslunds café i Sparreholm samt på Royal och Contrast i Eskilstuna.
Framöver väntar spelningar i bland annat Eskilstuna, under Gamla stadens julmarknad den 30 november.
Skivbolaget kommer att lansera albumet även i USA, Tyskland, Storbritannien och Benelux-länderna nästa år. Det blir spännande. Intresset för svensk folkton är stort utomlands just nu, framförallt i Tyskland, säger Simon Stålspets som också berättar att albumet också kommer att förses med en video utifrån låten "Förfest".