Äntligen är hemligheten ute och Eskilstunakillen Samuel Ablahad, 18, kan prata öppet om varför han missade plugget några veckor i slutet av vårterminen.
– Många är väldigt överraskade. Men också stolta och glada, berättar han.
Han går sista året på Europaskolan i Strängnäs, där han läser företagsekonomi. Han är intresserad av ämnen som samhällskunskap, historia och politik – kanske kommer han att utbilda sig till just gymnasielärare inom samhällskunskap framöver? Eller så satsar han på sin barndomsdröm: att öppna eget.
– Jag har alltid drömt om att ha ett litet elegant kafé i Eskilstuna. För det tycker jag saknas i stan, säger han och fortsätter:
– Det finns många som massproducerar, men inget riktigt litet som liksom bakar 50 bakelser på morgonen och sedan är det som finns den dagen.
Samuel är engagerad i SSU – och har en mamma, Maria Hind Alias, som tidigare varit aktiv inom S. Och det är just mamman, hennes syster och mor som har inspirerat Samuel att baka.
– Bakningen har alltid varit väldigt central i familjen, vi förenas i bakningen, säger han och berättar om tårtan som mormodern har bjudit på "sedan urminnes tider".
När han var liten var det rena lyckan att få vara knäcka ägg och vispa smet. Senare har hobbyn också blivit en tillflyktsort.
– När jag gick i grundskolan var det mycket i det privata livet, med skola och vänner... När jag kom hem och bakade kunde jag koppla bort allt sånt. Jag hittar en harmoni i livet när jag bakar.
På Brittish junior i Eskilstuna hade han en lärare som också mötte honom i intresset. De började ge varandra bakutmaningar där de fick med sig recepten hem och sedan tog de med sig resultatet till skolan för att smaka ihop. Samuel minns hur stolt hon var när han fick praktik på Janelings, och kan bara gissa hur hon känner nu.
– Hon utmanade mig att baka biskvier. Det tyckte jag lät väldigt svårt, men det var jättekul.
I dag är det bland det roligaste han vet att baka.
Vad tycker du bäst om att äta då?
– Allt! Eller kanske kladdkaka? Det låter simpelt men jag brukar göra en brownie med en mjölkchokladganache med flingsalt på. Det blir som en hybridkladdkaka och är jättegott.
Programmet leds av Tina Nordström. Det var också hon som kom med glädjebeskedet, dagen efter slutaudition.
Samuel satt på ett fik och pluggade tillsammans med sina vänner när telefonen ringde.
– Jag hörde Tinas röst. Hon bad mig sätta på Facetime och sen gjorde hon en grimas i flera sekunder och jag höll på att spricka. Sen sa hon att jag hade kommit med!
Han minns hur kalabalik utbröt på kaféet, kompisarna började dansa, tjoa och kasta kuddar omkring sig.
– Det var som att vi hade vunnit OS! Alla andra måste ha undrade vad vi höll på med.
Hur mycket han än hade drömt om att få tävla i programmet hade han aldrig kunnat föreställa sig pressen han skulle känna.
– När jag kom till tältet och såg att det var på riktigt, samma tält som jag har kollat på sedan jag var 12. Då blev jag mer nervös än jag hade trott. Adrenalinet byggdes upp på en nivå jag inte hade förväntat mig. Det var verkligen på allvar.
Han minns hur han satt på den stora trappan och bara försökte andas när Tina Nordström slog sig ner.
– Hon sa: "Det kommer gå bra, du är fortfarande ung". Efter det kände jag bara att "nu kör vi". Det betydde jättemycket att hon gjorde så, det var som att min mamma satt bredvid mig.
Programmet har premiär den 2 oktober.