Under onsdagskvällen sändes programmets nionde avsnitt, utmaningen var att ge sig in i fusion-bageriets knepiga värld. Fusion är ett engelskt ord som betyder sammansmältning. Kort och gott gick uppgiften ut på att ta minst två klassiska bakverk och kombinera dem till något helt nytt.
Emma Karlsson valde att baka en biskvibotten med bockhornsklöver, kombinerad med vit chokladkladdkaka samt en körsbärskompott med hibiskus och tempererad vit choklad.
Trots att detta i teorin säkert får fler än en mun att vattnas bedömde juryn att det inte blev tillräckligt finessrikt. De resonerade att om hon hade gjort motsvarande prestation i första avsnittet så hade det varit okej, men så här långt in i tävlingen förväntas stordåd för få vara kvar.
Till tidningen säger Emma att hon trots allt kommer minnas sitt deltagande med glädje.
– Det var sorgligt att lämna så klart. Men på något sätt var det skönt. Jag fick träffa mina barn som jag inte träffat på tre veckor. Saknaden av dem tog på mig den sista tiden, så det var tid att lämna. Det jag tar med mig från programmet är att allt är möjligt om man bara försöker. Man ska komma ihåg att vara ödmjuk mot sig själv och mot andra. Jag har fått vara med på en otrolig resa och responsen jag får från människor idag är jag otroligt tacksam för.
"Hela Sverige bakar" sänds onsdagkvällar klockan 21.00 i TV4 och TV4-play.