Niklas Viebke öppnar dörren till Kvicksundsvillan med ett stort leende.
Under 2012–2017 arbetade han som barchef på Harrys i Eskilstuna. Han var då bara 21 år gammal och kroglivet var något helt annat än vad det är i dag.
På den tiden fanns det en återkommande beställning som Niklas tog emot i baren – den blå drinken.
– Den drinken har alltid funnits där, men när man bytte ägare så ville man satsa mer. Bakgården öppnades och allt handlade om upplevelser. Vi som arbetade där var som bästa kompisar och man drev på stämningen, vilket gjorde att det blev något helt annat, säger Niklas Viebke och fortsätter:
– Varför det blev just den blå drinken som skapade hysteri vet jag inte. Men plötsligt var det ett enormt tryck och alla ville ha blå drinkar och blå shots. Man ville någonstans skapa en utomlandskänsla och det lyckades man med.
Hur många gjorde du under en kväll?
– Definitivt hundratals.
Under intervjun börjar minnena komma tillbaka.
– Det var en rolig period och en helt annan tid. Det var nog då Eskilstunas nattliv pikade och det var helt galet vilka köer det var. Det fanns en positiv konkurrens som inte finns i dag. Vilket är synd, för det var riktigt bra.
Bakom baren var Niklas Viebke den som showade mest.
– Jag blev nog mest känd för att jag var snabb i baren, det var min grej att det skulle gå undan. Det skulle vara en show och man spelade alltid på det. Det var lite showapa av det hela och jag brukade säga: "Alla känner apan men apan känner ingen". Det var absolut drygt sagt, men i den åldern kände man sig som en local superstar.
Den blå drinken dog ut när Harrys stängde och det finns än i dag historien kring den.
– Jag ville inte säga det rakt ut men det var verkligen så att det var tjejerna som beställde den, trots att killarna också ville ha den. Men de vågade inte riktigt beställa den själva. Vi bakom baren skämtade alltid om det, säger han och skrattar.
Niklas har i dag lämnat krogvärlden.
– Men det gav mig väldigt mycket. Jag fick lära mig att bemöta alla olika typer av människor och att socialisera. Det har jag med mig än i dag.
När han nu ska återskapa drinken så tar det emot.
– Det känns okej men nu för tiden gör jag lite mer kvalitetsdrinkar. Man blir fortfarande ofrivillig bartender än i dag. På den tiden sa vi att vi skottade grogg, säger han med ett leende.