Tre artister klara till sommarens Picnic i Parken

Förberedelserna inför sommarens stora folkfest i Eskilstuna, Picnic i Parken, är i full gång. Datumen är spikade och tre artister redan bokade.

Ordet publiksuccé brukar inte räcka inte till för att beskriva hur mycket folk som kommer till Eskilsuna stadspark när det är Picnic i Parken.

Ordet publiksuccé brukar inte räcka inte till för att beskriva hur mycket folk som kommer till Eskilsuna stadspark när det är Picnic i Parken.

Foto: Catarina Nitz

Kultur och Nöje2024-01-29 19:02

Pricka in 3, 10, 17 och 24 juli i almanackan – då är det bestämt att det blir Picnic i Parken i Stadsparken i Eskilstuna.

Just nu håller arrangörerna bakom festivalen på med bokningarna av artister till de olika kvällarna och planeringen har redan kommit en bra bit på väg. Till exempel har Clownklubben tackat ja till att bjuda på barnunderhållning även denna sommar.

undefined
Peter Torsén och Micke Byström har arrangerat Picnic i Parken sedan 2017.

Dessutom är tre akter klara, berättar Peter Torsén, som tillsammans med Micke Byström är initiativtagare till gratisfestivalen Picnic i Parken.

– Den 17 juli kommer Jonas Gideon med en Elton John-show. Han är pianist och sångare och kommer med hela sitt band, säger Peter Torsén.

De fick upp ögonen för Jonas Gideon redan i under förra årets Picnic i Parken, när han spelade med Janne Schaffer.

– Jonas Gideon har älskat Elton John sedan han var barn. Showen, som han har åkt runt med i Sverige, heter "This show has no title – a Elton John tribute" och bjuder på blandade hits. Jag tror att det passar jättebra i parken, säger Peter Torsén.

En annan akt är bokad till onsdagen den 10 juli och han flygs in från Italien.

– Vi hittade en jätteskön artist på Youtube. Han är ett så kallat one-man-band. Han heter Carlo Poddighe och gör både egen musik och covers av bland andra Neil Young, The Beatles och the Doors.

undefined
Mike Beat & His Hopeless Strummers från Eskilstuna är så klart bokade för att avsluta en av kvällarna i årets upplaga av Picnic i parken.

Klart är också att traditionen med att Eskilstunabandet Mike Beat & His Hopeless Strummers avslutar en av kvällarna fortsätter. Troligt datum är sista kvällen, den 24 juli, men det är inte hundraprocentigt beslutat.

– Vi har jättemånga grejer som hänger i luften, säger Peter Torsén.

Det är ett stort pussel som ska läggas. Precis som tidigare år försöker arrangörerna skapa en för festivalen unik mix av artister och musikstilar. Det kan vara allt från jazz, klassiskt, pop och rock och ambitionen är att bjuda publiken på både nationella stjärnor och lokala artister.

Bokningsförfrågningar ligger ute hos flera stora artister, men kontrakten är inte påskrivna, varför Peter Torsén inte vill gå ut med några namn. Det är bland annat frågor om datum och gager som i styr i slutändan – och hur många sponsorer som vill bidra till evenemanget. Stora artister kan ta sexsiffriga belopp i gage.

– Vi håller på och jagar sponsorer för fullt, säger Peter Torsén.

undefined
Fyra onsdagkvällar i juli blir det än en gång Picnic i Parken i Eskilstuna. Klart är också att Clownklubben inleder kvällarna med ett ett program för barn innan programmet på stora scenen drar igång.

Picnic i Parken startade sommaren 2017 och har sedan dess lockat tusentals Eskilstunabor att packa picknickkorgarna och bege sig till Stadsparken varje onsdagskväll i juli.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!