Lisa Miskovsky: "Ingen sommar utan Eskilstuna"

Eskilstuna är ingen ny konsertstad för Lisa Miskovsky. Här har hon gjort flera turnéstopp under åren, men hon har fler kopplingar hit än vad man kanske kan tro. "Jag är ett stort fan av Joel Kiviaho", säger hon.

Lisa Miskovsky har varit en återkommande gäst på Marys café under många år. Nu byter hon Marys mot Rademachersmedjorna.

Lisa Miskovsky har varit en återkommande gäst på Marys café under många år. Nu byter hon Marys mot Rademachersmedjorna.

Foto: Pressbild

Kultur och Nöje2024-07-11 13:33

Nyheten i korthet

  • Lisa Miskovsky ska uppträda på Rademachersmedjorna i Eskilstuna den 12 juli, en stad hon har en speciell koppling till och ofta besöker.
  • Miskovsky har bjudit in publiken att välja vilka låtar hon ska framföra, vilket kommer att ge konserten en unik och spontan känsla.
  • Hennes fjortonåriga dotter kommer att göra henne sällskap på scenen, vilket har blivit en tradition i hennes uppträdanden.

Marys café har under många år fått besök av stjärnartisten Lisa Miskovsky. Eskilstuna och Miskovksy har gått hand i hand och bidragit till många publiksuccéer. 

Nu ska hon bryta ny mark och byta Marys mot Rademachersmedjorna under fredagen 12 juli.

– Jag har haft många fina spelningar på Marys och trots att jag har varit i Eskilstuna flera gånger har jag faktiskt aldrig varit på Rademachersmedjorna. Det låter magiskt och jag ser så otroligt mycket fram emot det. Jag brukar säga att det inte blir någon sommar utan Eskilstuna, säger Lisa Miskovsky och fortsätter:

– Jag har fått en extra koppling till Eskilstuna och en speciell känsla för staden då jag har jobbat med många som kommer därifrån. Det ligger mig varmt om hjärtat.

Namn som Jocke Berg och basisten Heikki Kiviaho är bara några utav namnen som Miskovsky nämner. Med glädje beskriver hon relationerna till Eskilstunaartisterna och hur hon än idag håller kontakten med dem.

– Jag satt för inte så länge sedan som jury under Denniz pop awards där Joel Kiviaho var nominerad. Jag är ett stort fan av Joel och det är fint att få se honom växa upp och gå sin egna väg. Han är otroligt begåvad och helt briljant. Låten "Nattbus" med Fricky var min mest spelade låt under 2023, säger hon och skrattar. 

undefined
"Jag är ett stort fan av Joel Kiviaho", säger Lisa Miskovsky.

På fredag kommer Miskovskys fjortonåriga dotter att göra henne sällskap på scenen – något som har blivit lite av en tradition.

– Det är otroligt kul att spela tillsammans med henne. En rolig anekdot är att hon nyligen fastnade extremt mycket för Kent. Hon gick och köpte alla cd-skivor och snöade helt in på dem. Det var fint att se.

Men.

Fredagens konsert på Rademachersmedjorna kommer att bjuda på fler överraskningar än så.

– Jag kände att jag ville testa något nytt i år och därför har jag bjudit in publiken som har fått välja vilka låtar jag ska köra. Man kan såklart inte tillgodose alla men vi har tagit med de mest önskade låtarna och publiken har även fått önska en cover vi ska göra. Vi testade idén för ett tag sedan och det blev den roligaste konserten någonsin, säger hon och fortsätter:

– Det ska bli otroligt spännande och fint att få åka till Eskilstuna igen.

Konserten med Lisa Miskovsky äger rum 12 juli på Rademachersmedjorna med start 19.30.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!