Här är alla rätter som tagit Mästerkock-Adam till final

Årets säsong av "Sveriges mästerkock" lider mot sitt slut. Endast ett avsnitt återstår – den stora finalen – och Katrineholmskocken Adam Thulin är en av de två kockarna som ska göra upp om vinsten, äran och det exklusiva kokbokskontraktet hos Bonniers. Här är listan över alla de rätter som vecka efter vecka tagit Adam till finalen.

Avsnitt 1: Fylld pasta med torsk, karljohansvamp och jordärtskocka. Med den här rätten satte Adam under sin audition ribban för säsongen.

Avsnitt 1: Fylld pasta med torsk, karljohansvamp och jordärtskocka. Med den här rätten satte Adam under sin audition ribban för säsongen.

Foto: Skärmdump från tv4play.se

Kultur och Nöje2022-04-03 07:45
undefined
Avsnitt 1: Fylld pasta med torsk, karljohansvamp och jordärtskocka. Med den här rätten satte Adam under sin audition ribban för säsongen.
undefined
Avsnitt 3 (Adam medverkade inte i avsnitt 2): Klassisk Clubsandwich.
undefined
Avsnitt 4: Torsk med grönsaksragu och vitvinssås. Avsnittet började med att Markus Aujalay instruerade alla deltagare i hur man gör en klassisk vitvinssås, något de sedan skulle återskapa.
undefined
Avsnitt 5: Spaghetti bolognese. Klassiker i alla hushåll.
undefined
Avsnitt 6: Svensk husmansklassiker: Dillkött.
undefined
Avsnitt 7: Stekt vaktel samt kokt ägg injicerat med örtolja. Deltagarna fick här i uppgift att återskapa två av stjärnkocken Christian Gibrandts rätter.
undefined
Avsnitt 8: Ricottagnocchi med "sjukt mycket parmesan". Avsnittets utmaning var att laga en varmrätt med ost som huvudingrediens. Adams gnocchis var gjorda på just ricotta istället för potatis.
undefined
Avsnitt 9: Asiatisk råbiff som del av en cateringuppgift. Maten serverades på premiären av Peter Stormares nya långfilm.
undefined
Avsnitt 9 (forts): Flankstek med rödkål.
undefined
Avsnitt 9 (forts): Lax på noriblad.
undefined
Avsnitt 9 (forts): Pilgrimsmusslor med en emulsion på soja.
undefined
Avsnitt 9 (forts): Vietnamesisk äppelkaka.
undefined
Avsnitt 10: Stekt vaktel med svamp, jordärtskockspurée och sherryvinägersky. Den här rätten var ett osäkert kort. Adam hade ju redan lagat vaktel vid ett tillfälle! Tack vare den goda smaken gick han vidare ändå.
undefined
Avsnitt 11: Deltagarna fick resa till Maldiverna! TIllsammans med sina lagmedlemmar fixade Adam en tonfiskcurry med ris och en chutney på mango.
undefined
Avsnitt 12: Grillade grönsaker, svart ris och grillad bläckfisk. Smaker från medelhavet som juryn älskade, även om bläckfisken kunde ha gått lite längre i tryckkokaren.
undefined
Avsnitt 13: Ett av Adams starkaste kreativa ögonblick. Uppgiften var att skapa en Svensk-Libanesisk rätt. Adam gjorde älgfärsbiffar med grönärtshummus.
undefined
Avsnitt 14: Deltagarna fick hjälp av juryn med att laga ett recept de själva skrivit. Adams bidrag var en rätt med krämig dinkel med stekt lax, grön sparris samt en oliv- och parmesansky.
undefined
Avsnitt 14 (forts): Adams första maträtt i det här programmet höll inte måttet, och han tvingades laga moules frites i en elimineringstävling. Bidraget vann, och Adam gick till final!
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!