Brothehood är förband åt sina barndomsidoler

När gothic rockbandet Brotherhood från Eskilstuna gör sin första livespelning i Sverige får de dela scen med sina barndomsidoler.

Micke Lönngren och Stefan Eriksson i Brotherhood blir förband åt ikoniska gothic rockbandet The Mission.

Micke Lönngren och Stefan Eriksson i Brotherhood blir förband åt ikoniska gothic rockbandet The Mission.

Foto: Ronnie Gavelin

Musik2020-02-18 16:09

Lördagen den 18 april och söndagen den 19 april är de förband åt The Mission, som vid sidan av Sisters of Mercy var stilbildande inom genren gothic rock i mitten av 1980-talet. Konserterna äger rum på Nalen i Stockholm, och tanken är att The Mission kommer att spela olika låtar de båda dagarna, för att kunna täcka in en större del av sin repertoar. 

Brotherhood består av Micke Lönngren och Stefan Eriksson och bildades 2007. Den som kan sin gothhistoria vet att namnet faktiskt är en blinkning till det brittiska gothic rockbandet The Mission. 

The Mission bildades 1986 av Wayne Hussey och Craig Adams som båda hade varit medlemmar i Sisters of Mercy. Innan de tog namnet The Mission hette de The Sisterhood. Bandets debutalbum, "Gods own medicine" kom samma år med bland annat hitlåten "Wasteland". 

– Det ska bli fantastiskt kul att spela tillsammans med sina gamla barndomsidoler. Sisters of Mercy och The Mission är ju en stor del anledningen till att vi en gång i tiden startade Brotherhood, säger Micke Lönngren i ett mejl till tidningen.

– Vi är ju egentligen inte ett turnerande band men när man får en sådan här förfrågan så går det ju inte att tacka nej. Live kommer vi vara förstärkta med ytterligare tre musiker så vi blir fem på scenen på kvällarna på Nalen, berättar Micke Lönngren. 

Dagens upplaga av The Mission är Mike Kelly på trummor och originalmedlemmarna Craig Adams på bas, Simon Hinkler på gitarr och sångaren Wayne Hussey som frontfigur. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!