Danny Saucedo sjunger för Världens barn

Popartisten Danny Saucedo tycker att det är viktigt att engagera sig. Därför medverkar han i Gala för Världens barn i Eskilstuna.

Musik 27 september 2019 17:51

Med en månad kvar till urpremiären på Danny Saucedos nya föreställning "The Run(A)way show” på The Theatre i Göteborg, har sångaren, dansaren och låtskrivaren minst sagt fullt upp.

Det hindrar honom inte från att vika en del av sin tid åt Radiohjälpens årliga insamling till Världens barn. 

Den 2 oktober är det dags för insamlingsgala i Konserthallen i Stålforsskolan i Eskilstuna. Då står Danny Saucedo på scenen tillsammans med elever vid Eskilstuna musikskola och Scenknutens ensemble.

– Jag tänker sjunga och ta del och vara med och sprida information och gemenskap, självklart gör jag plats i schemat för det, säger han.

En av anledningarna till att Danny Saucedo kommer till Eskilstuna är att en av lärarna vid Eskilstuna musikskola, Isak Hed och han är barndomsvänner. En annan är att Danny Saucedo tycker att det är viktigt att engagera sig.

– Är man en människa som har inflytande så måste man ta ett ansvar och försöka vara den bästa versionen av sig själv, säger Danny Saucedo.

Världens barn är en sak som ligger honom varmt om hjärtat och han medverkar i flera aktiviteter under årets insamling. 

– Jag kommer att medverka i den tv-sända galan i Stockholm (den 4 oktober reds anmärkning).

Han har även gjort en resa till Peru för Radiohjälpens och Världens barns räkning för att undersöka och göra en informationsfilm om barns utsatthet för våld. 

– I Peru fick de en lag mot barnaga för fyra år sedan, i Sverige har vi haft en sådan lag i 40 år. Vi åkte dit för att se hur det ser ut, berättar Danny Saucedo.

– Barn ska veta sina rättigheter!

Under galan i  Eskilstuna kommer Danny Saucedo att sjunga flera av sina poplåtar och göra sin egen "Så som i himlen",  tillsammans med elever vid Eskilstuna musikskola. Samarbetet sker delvis på distans. 

– Vi övar på varsitt håll, sedan kommer vi att köra igenom det några timmar innan föreställningen. Kidsen kommer att klara det galant! säger Danny Saucedo. 

Från musikskolan medverkar barnkörer, sångsolister, träblåsare, stråkelever och ett rockband. Dessutom kommer även ensemblen från Scenknuten att bjuda på sång och dans. Scenknuten repeterar just nu på musikalen "Allshook up" som bygger på Elvislåtar och kommer att framföra tre nummer ur musikalen, berättar ordföranden Jannicke Serneberg.

Biljetter till Världens barngalan i Eskilstuna finns att köpa på Eskilstuna stadbibliotek, Ica Maxi och hos Röda Korset.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Ämnen du kan följa