– Tyvärr kommer vi inte att kunna ha konserter inför publik, säger Carl Pontén, ordförande i föreningen som driver festivalen.
På programmet stod totalt åtta föreställningar - fem konserter och tre musikteaterföreställningar.
– Vi hade hoppats att några av våra konserter skulle kunna hållas med begränsad publik. Så blir det dock inte.
Däremot kommer tre konserter att spelas in och bli tillgängliga digitalt.
– Vi försöker göra inspelningarna lite unika med kommentarer om musiken och tolkningarna, förhoppningsvis på engelska. Eftersom det är 250 år sedan Beethoven föddes så blir det en del av hans musik.
De tre konserterna är de Geer- kvartetten med musik av Beethoven och Stenhammar, Carl Pontén solo på piano med Beethoven och Liszt samt Cecilia Nanneson och Edith Barlow på sång med musik av bland andra Mendelssohn och Quilter.
– Förhoppningsvis spelar vi även in musikteatern "Blommans melodi". Elin Rombo flyttas däremot till nästa sommar.
Nordiska museet stänger Julita som besöksmål redan den 14 augusti i år. Stora huset kommer överhuvudtaget inte att ha öppet. Däremot blir det dagliga utomhusvisningar av byggnader och miljöer, bland annat en gårdsvisning.
Familjeverksamheten med Pettson och Findus uteblir och inte heller trädgårdsbutiken håller öppet.
– Istället kommer växter att säljas i anslutning till museibutiken, säger Eva Skyllberg, avdelningschef på Nordiska museet med ansvar för Julita gård.
– Vi flyttar över hela sortimentet dit, bland annat våra fina pioner. Dessutom har vi satsat på nyheter för barn i utemiljön. Det kommer definitivt inte att bli tråkigt trots att Findus uteblir. Pettson har fått en båt som det går bra att leka i.
Trots ett minskat utbud hoppas Eva Skyllberg på att många förlägger sin hemester till Julita.
– Inträdesavgiften kommer att vara reducerad eftersom vi inte kan leverera hela upplevelsen. Men cafét och vår fina trädgård är öppen från den 17 juni.
Bakgrunden till det minskade utbudet handlar om både ekonomi och smittorisk.
– Hela museibranschen är i kris. Besökarna har uteblivit och därmed också biljettintäkterna. Vi har helt enkelt inte råd att ha trädgårdsbutiken öppen. Och barnverksamheten medför alltför stor smittorisk.
Hur det blir med de populära äppeldagarna i september är ännu en öppen fråga.
– Men vi hoppas att de ska kunna arrangeras, säger Eva Skyllberg.