Jörgen Bröms är en av Eskilstunas främsta punkprofiler och en mångsidig musiker som syns och hörs i flera olika band. Mest känd är han i dag som fronfigur i Baditudes och som en av medlemmarna i det uppmärksammade punkbandet Bleak Outlook. Den som hängt med i Eskilstuna musikliv ett tag minns också Jörgen Bröms punkband WC, som var aktivt åren 1979-1984.
– Jag har ju ständigt nya projekt på gång och har musik i huvudet tjugofyra-sju. Efter familjen och jobbet är musiken det som upptar all min tid, säger Jörgen Bröms.
Med soloprojektet Killing Bishop har Jörgen Bröms hamnat i ett musikaliskt flöde som tycks närmast ostoppbart.
– En dag bara ramlade det in en refräng i mitt medvetande, berättar han.
Han hämtade gitarren och en kvart senare hade han låten klar. Den fick sedan bli en utgångspunkt för Killing Bishop, där Jörgen Bröms gör precis allt själv. Skriver och arrangerar låtarna, spelar in, producerar, spelar alla instrument och sjunger alla stämmor.
Låtarna har fortsatt att rinna till. Jörgen Bröms har sjungit in låtidéer i mobilen medan han borstat tänderna eller lagat mat eller precis gått och lagt sig.
– Det har inte slutat än, i morse gick jag och sjöng i mobilen medan jag gick till jobbet, folk i Eskilstuna tror väl att jag inte är klok, säger Jörgen Bröms.
Att jobba helt ensam med musik är förstås väldigt annorlunda jämför med att spela i band. Men det är inget nytt för Jörgen Bröms.
– Jag har hållit på och spelat in musik själv ända sedan jag fick min första portastudio när jag var 17 år, och det är ju alltid trevligt att får bestämma allt själv, säger han.
Han har en enkel hemmastudio i garaget som i stort sett består av ett digitalt trumset, en dator och en mikrofon. Ett helt album med titeln "Past and present ghosts" är precis släppt på strömningsplattformar.
Första singeln "The Broken" med tillhörande video har redan fått rätt stor snurr i sociala medier och har nått lyssnare på olika platser i världen. Soundet är poppigare och mer syntigt än de punklåtar som publiken är van vid att Jörgen Bröms levererar. 80-talsinfluensen är tydlig. Texten handlar om utsatta människor i samhällets utkanter.
– Jag försöker alltid säga något med mina texter, säger Jörgen Bröms.
– Det här är det bästa jag har gjort - fast det säger jag förstås om alla mina projekt, sägerJörgen Bröms.