Juicepressen och matberedaren gick varm inne i köket på Skebokvarnsgården. På Hälsoveckans första dag gjorde Maria Lindell juicer och smoothies på rödbetor, spenat, morötter, avokados och många andra frukter och grönsaker.
De som var intresserade av att få sig en flytande energiboost fick testa på både milda varianter och drycker med sting från ingefära och persilja i.
‒Jag och sambon brukade göra sådant här när vi pluggade, det är ju så mycket socker i juicen man köper i affären, säger Daniel Schwartz, som var en av de som testade juicer och smoothies.
Maria Lindell gav också besökarna tips på hur man gör hälsosamma drycker hemma.
‒Många gillar inte att äta frukost, då är smoothie ett bra alternativ, säger hon.
Med sig i köket hade hon Siti Adel, de hade mycket att göra då de populäraste smakerna på juicer och smoothies försvann fort.
Göran Modin och Meria Modin hade barnbarnet Louise Bannersten på besök under helgen, och passade då på att göra ett besök på Skebokvarnsgården.
Det är tredje gången som Hälsoveckan arrangeras i Flen, och Göran och Meria brukar vara med på de aktiviteter som händer under veckan.
‒Ni brukar vara väldigt hälsosamma när ni inte har besök, säger Louisa.
De berättar att de har varit iväg och ätit glass innan de åkte till Skebokvarnsgården. Men Göran och Meria har en hälsosam livsstil och är veganer. Det var därför extra uppskattat att det fanns smoothies som var gjorda på mandelmjölk.
‒Det här var väldigt gott, och färgerna var fina, säger Louisa om dryckerna som fanns i allt från klarrött till grönt, beroende på vad som fanns i dem.
Men det var inte bara drycker som lockade besökare under lördagen. Thomas Åkerblom var ansvarig för boulen på Skebokvarnsgården och när tidningen var på besök spelade han tillsammans med frun Monica Åkerblom.
‒Vi pratade om att ta bilen hit, men det är ju Hälsovecka så vi cyklade hit i stället, säger han.