Nyårsspecial
Hällby pizzeria:
Kebab: Frasig deg med karaktär som håller all fyllning utan att bli blöt. Väldigt avskalad vibe gällande toppings. Inget finlir - bara rikligt med kebab. Något svag i sältan. Både vit och röd sås väldigt milda (noll vitlökssting). Mycket och stark feferoni. 3 av 5.
Vegetarisk: Ananas möter bland annat champinjoner, svarta oliver och kronärtskocka. Bättre sälta här. Grönsakerna känns fräscha och inte onödigt överkokta. 3 av 5.
Adams:
Kebab: Första intrycket: vilken bjässe till pizza! På Adams snålar man inte på storleken. Frasig deg trots generöst med fyllning. Här har man valt att lägga på sallad, rödlök och tomater efter gräddning – ett enormt plus i vår bok. Fint sting av hetta i den röda såsen (för den som önskar) och trevligt med krispiga feferonis som fått behålla sin spänst. 4 av 5.
Vegetarisk: Fyllningsmässigt återhållsam – men inte snål. Grön paprika och fetaost spelar huvudrollerna. 4 av 5.
Eleonora:
Kebab: Saftiga, långa strimlor kebab möter krispig sallad och syrlig lök. Frasig deg vars krisp håller i sig hela vägen ut i kanterna – som ju annars så ofta bara är tråkiga degklumpar. Intetsägande röd sås, men härligt kryddig vit. 4 av 5.
Vegetarisk: En våghalsig utstickare i mängden, men trots fräscha ingredienser som presenterats vackert förstår vi oss inte på kombinationen vit sparris plus ananas och paprika. 2 av 5.
Roma:
Kebab: Enda exemplet där degens frasighet nästan blir ett minus. Varför? För att kebabköttet inte är saftigt – det smakar lite kartong – och för att vi knappt förnimmar någon ost. Däremot är både sallad, tomater, lök och gurka fräscha - men vi beställde inte kebabsallad. 1 av 5.
Vegetarisk: Mycket bättre ostmängd, och trevligt med skivade oliver. Men även här faller allt med den oheliga paprika-vit sparris-ananas-alliansen. Och även om vi hade uppskattat denna hädelse till kombination serveras här sparrisen i skrattretande snål mängd. 1 av 5.
Tipo 00:
Kebab: Wow. Bara wow. Vi vet inte vad hemligheten bakom degen är, men på något mystiskt sätt lyckas den vara lätt som ett moln och samtidigt frasig och med ett visst tuggmotstånd. Istället för vanlig isbergssallad lurar här små knyten av mâche, och i botten möter mustig tomatsås silkeslen mozzarella och saftigt kebabkött. 5 av 5.
Vegetarisk: Den härliga degen ges här mer utrymme bland färre ingredienser även den utsökta osten tar en större roll, och den färska basilikan binder allt samman. 5 av 5.
La Luna:
Kebab: Med enbart två skivor tomat vid pizzans mitt är det som att den säger: "Vadå sallad? Här står köttet i centrum!" Och vi förstår varför. Kebabköttet är kanske det godaste vi smakat hittills under dagen, och med den syrliga vitsåsen är pizzan en nästan perfekt dagen-efter-anrättning. 4 av 5.
Vegetarisk: Så här ska grönsaker kombineras! Röd och grön paprika, skivade svarta oliver och rikligt med ost. Bakfulla vegetarianer lär icke bli besvikna. 5 av 5.
Grodan:
Kebab: Definitionen av en bra bakispizza, varken mer eller mindre. När kebabpizzan serveras självsäkert på det här viset – rikligt med kött, ingen sallad – saknar vi inte grönsakerna. 4 av 5.
Vegetarisk: Mycket ananas och mycket vit sparris. Igen. Men här känns helhetsintrycket bättre till följd av ingrediensernas fräschör. Vi uppskattar inte kombon, men erkänner att helheten är bättre utförd än på många andra ställen. 4 av 5.
Venezia:
Kebab: Godaste såsen idag! Skön fräschör och tydlig vitlökssmak. Bra deg med tillräckligt mycket spänst för att bära upp den annars ganska geggiga (på ett bra vis) fyllningen. 4 av 5.
Vegetarisk: Här checkar man förmodligen alla vegetarianers drömboxar. En bra balanserad vegopizza utan knepiga kombinationer eller överambitiösa ingredienser. 4 av 5.
Pepperoni:
Kebab: Rekommenderas varmt till nyårsfirare som bor centralt. En frasig det med rikligt med kebabkött och ovanligt fräsch blandning grönsaker. Både röd och vit sås får klart godkänt. 4 av 5.
Vegetarisk: Dagens billigaste! Men denna anrättning är inte sämre för det. Grön och röd paprika dominerar en smakprofil helt fri från exotiska frukter. 4 av 5.
Billy boys fast food:
Kebab: Tveklöst testets bästa kebabkött. Även det enda vi faktiskt såg rakas från det mycket klassiska och sakta surrande grillspettet för att sedan landa direkt ned på vår pizza. Bravo! 5 av 5.
Vegetarisk: Trevligt med gullök som inslag i ett matlandskap annars så dominerat av dess röda syskon. Krispig botten med mycket ost och enkla ingredienser som får tala för sig. 4 av 5.