Ingen vet hur pandemiläget och Folkhälsomyndighetens restriktioner kommer att se ut runt årsskiftet - den tid då de flesta revyer har premiär.
Eskilstunarevyns VD Mathilde Stevehaug har både en plan B och C i bakhuvudet, men hoppas att kunna fullfölja huvudspåret med premiär för full salong på Eskilstuna teater på nyårsafton.
– Vi längtar efter vår publik och en hel del har hört av sig och undrar hur det blir. Vår utgångspunkt är att vi kör som vanligt och är redan igång med att kolla upp revynummer. Sedan är vi självklart lyhörda för vad Folkhälsomyndigheten säger under hösten.
– Vi håller tummarna för att det löser sig.
Nyköpingsrevyns Lars Borg säger att ensemblen ännu inte kommit fram till ett beslut om årets upplaga.
– Men vi är några stycken som kommer att försöka göra någonting. Vad vet vi ännu inte. Det enda vi är helt säkra på är att det måste vara helt säkert för publiken att komma och titta. Är det ett allmänt orosläge får vi försöka hitta ett alternativ. Men behovet av humor just nu är stort. Dessutom känns det viktigt att göra något sorts bokslut även efter ett år som detta.
Cicci Brunosson i Katrineholmsrevyn säger:
– Klart vi vill spela. Vi diskuterar ett antal olika parametrar, sådant som: Vågar folk komma? Hur gör vi om någon i ensemblen är förkyld, har ont i halsen eller hostar? Vi väntar september ut innan vi tar beslut. Vi kan ställa om snabbt och känner oss inte stressade än så länge. Vi riskerar inte några pengar utan sitter lugnt i båten och avvaktar reglementet.
Kulturföreningen A.K.N.E. i Oxelösund har 20-årsjubilerar med sin revy i vår men har ännu inte tagit något beslut.
– Vi är alltid lite sena av oss och har inte ens börjat prata om nästa uppsättning, säger Cecilia Werner. Vi tar inte in fler än 140 personer på Koordinaten när vi spelar, men bara 50 personer skulle nog bli lite väl tunt. Vi hoppas förstås kunna göra något. Det vore tråkigt att tvingas ställa in det 20:e året.
Strängnäsrevyn är i valet och kvalet.
– Vi tycker det är svårt att ta beslut i dagsläget. Det handlar ju inte bara om att man inte kan samla för många på en och samma plats. De måste också gå runt ekonomiskt, säger Annika Hultin Näsman.
– Men vi sticker inte under stol med att vi samlar på oss material om vad som händer i kommunen.Plötsligt kanske det släpper och då är vi snabbt på banan. Ingen ska tro att det går att slappna av...