Sommaren öppnar på Ebelingmuseet

Tre nya utställningar visas i sommar: Olle Schmidts måleri, Henny Linn Kjellbergs installationer och Kristina Bengths akvareller.

15 juni 2012 11:11

Olle Schmidt är en sådan som ägnar lång tid åt sina målningar. Han har ställt ut mycket och jobbar i en berättande tradition - med berättelser som är mångtydiga och gåtfulla, ett slags vuxensagor, kanske.

– Jag jobbar med målningar som scenrum, börjar bakifrån i bilden och fyller på framåt. Här finns nog lite undergångsfeeling men humor är också viktigt för mig. När jag gick ut Valand i Göteborg kom David Lynchs Twin Peaks och den har påverkat mig - den där känslan av dubbelhet, något mystiskt. Naturen finns med i mitt måleri, jag bor ju nära skogen, men jag gillar "man- made things" också. Skyltar, byggnader.

Kristina Bength, född 1984, bördig från Falun och numera bosatt i Hägersten, har också gått på Valand och på Ebelingmuseet visar hon två serier med svartvita akvareller. I serien "Close-ups" har Kristina fotograferat detaljer ur sina tidigare akvarellmålningar och målat nya utifrån fotografierna. Det handlar om detaljer, med starka kontraster.

I skulpturhallen huserar Henny Linn Kjellberg. Hon är utbildad bl. a. på Konstfack, institutionen för keramik och glas, och bosatt och verksam i Uppsala. Hon visar installationer.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Ämnen du kan följa