Unikt musikmöte i Mariefred

Monica Dominique och Palle Danielsson är syskonen som båda blev musiker med världen som arbetsfält.

2 augusti 2012 15:37

På grund av det sistnämnda hinner de alltför sällan stå på samma scen. På grund av de förstnämnda gör de allt för att kunna musicera tillsammans när tiden så medger.

I kväll, fredag, och i morgon kväll, lördag, uppstår två sådana tillfällen, när syskonparet ger Jazz i Mariefred den äran.

– Det är alltid kul för oss att jobba ihop, säger Palle Danielsson. Vi kommunicerar bra, känner varandra på allra bästa sätt eftersom vi musicerat tillsammans sedan barnsben.

Palle Danielsson, basisten som bor i Lida mitt emellan Åkers Styckebruk och Mariefred, arrangerar för elfte året jazzfestival under dagarna två i Mariefred. Nu som tidigare spelar han och gästande musiker i Grafikens hus.

– En härlig miljö, konstaterar Palle Danielsson. Akustiken fungerar utmärkt, visst kan det bli varmt men att sitta bland konstverken och både spela och digga, det känns ultimat. Kul är också att publiken är så blandad. Hit kommer inte bara jazzälskare utan en hel del andra människor. Och åldrarna är mycket olika.

Andra år har Palle Danielsson fyllt scenen med flera musiker ur det svenska elitskiktet. Men när han nu bjudit in sin syster nöjer han sig med att göra de båda jazzkvällarna till en familjeangelägenhet.

– Hon spelar piano och hammondorgel, jag bas, säger han. Vi har gjort den första skivan tillsammans på 30 år, "Togetherness", och från den bjuder vi på en hel del musik. Den innehåller standardlåtar framförallt.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!