ABBA-Fridas tack till Eskilstuna

Anni-Frid Lyngstad fick Eskilstuna kommuns musikpris på torsdagskvällen. Hon kunde inte själv vara med vid ceremonin i stadshuset i Eskilstuna, men här är hennes tackbrev:

4 december 2014 20:06

God Afton,

Som mottagare av Eskilstuna Kommuns Musikpris 2014, är jag ledsen att inte kunna närvara ikväll.

Man kan väl säga, bättre sent än aldrig, eftersom jag i år med de andra medlemmarna i ABBA firar 40 år sen vårt genombrott internationellt med Waterloo, och att det är nästan 50 år sedan jag lämnade Eskilstunas musikliv för ett nytt sådant i Stockholm.

Men av alla priser jag fått mottaga under mina kreativa år och efteråt, kommer det här priset att ha en särskild betydelse, för det var ju här i Eskilstuna som allt började.

Här blev jag som 13 åring engagerad som vokalist i Evald Ek's eminenta kvintett och efter några år gick färden vidare till Bengt Sandlunds storband, där jag träffade min blivande man och andra musiker som skulle komma att betyda mycket för min utveckling som sångerska.

En liten grupp ur storbandet bildade så småningom Anni-Frid Four, och vi hade stor framgång i regionen och reste runt i vår Volvo Duett med alla instrument i bageluckan. Det var mycket bärande och kånkande. Alla hjälpte till och det var så långt från ett glamouröst liv som tänkas kan. Men vi var unga och vi hade kul och älskade vad vi gjorde.

Musiken var mitt liv och den har genom alla år gett mig så mycket glädje, genom möte med likasinnade, genom kreativitet och skapande, och så småningom en makalös framgång!

Jag önskar och hoppas att det här priset kan inspirera unga talanger att aldrig ge upp, att arbeta hårt och målmedvetet för att nå dit man vill komma. Låt den inre glöden få näring genom skapandets kraft, och sluta aldrig att leva era drömmar.


Jag ber att min käre pianist från ungdomens dagar och fortfarande en kär vän, Gunnar Sandevärn, mottager Eskilstuna Musikpris för min räkning, och slutligen ber jag att få tacka Eskilstuna Kommun för ett mycket uppskattat pris!


Vänligen,
Frida

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Ämnen du kan följa