Hellsingland Undergrounds jordskalv

Bandet Hellsingland Underground släpper singeln och videon "Earth's gonna shake". Låten blir ett smakprov från det kommande albumet, som spelades in på Ökna slott i Floda.

22 januari 2016 11:00

Sångaren och låtskrivaren Charlie Granberg kommer från Ljusdal, därav namnet Hellsingland Underground. Men gruppen är lika mycket ett Katrineholmsband genom de båda gitarristerna Peter Henriksson och Mats Olsson.

Hellsingland Underground är ett av Sveriges få genuina rockband och hyllades stort för sitt förra album "Evil will prevail" som kom 2012. Efter mycket skaparvånda och trassel med byten av producent/inspelningstekniker, avhopp och sjukdom är Hellsingland Underground nu redo att erövra världen.

– Det är skönt och lite otäckt, säger Peter Henriksson.

– Otäckt för att vi inte längre kan hemlighålla våran bebis, men skönt därför att vi vet att det finns många som väntar på något nytt från oss och för att vi äntligen kan åka i väg och spela.

Redan i april väntar en Europa- och Sverigeturné och i sommar festivalspelningar i Sverige och Europa.

Den 1 april släpps det nya albumet, "Understanding Gravity" som alltså spelades in under tio dagar i maj i fjol på Ökna slott utanför Katrineholm.

– Det var fantastiskt, vi kunde vara i musikbubblan i tio dagar. Det blev bra, säger Peter Henriksson.

Hur det låter?

– Det är rock! Det som vi brukar syssla med, säger Peter Henriksson.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Ämnen du kan följa