Felicia Olsson tillbaka i ny roll

Efter tre år av "tystnad" tar Felicia Olsson från Eskilstuna plats på scenen igen, i en helt ny roll. Hon ska spela huvudrollen som Aida i musikalen med samma namn, som har premiär i Kolhusteatern i Hälleforsnäs den 22 juli.

30 juni 2016 06:00

2013 kom den då 18-åriga Felicia Olsson från ingenstans och klev rakt in på Melodifestivalens scen där hon sjöng den pampiga balladen "Make me no 1". Hon var mycket nära att gå vidare till Andra chansen, och lyckades under en vecka med att klämma in sig bland långkörarna på Svensktoppen.

Men när Melodifestivalsäventyret var över gick Felicia Olsson tillbaka till skolan igen. Hon tog studenten från Naturvetenskapliga programmet och ägnade det följande året åt att jobba och försöka hitta sig själv som artist.

– Efter Melodifestivalen visste jag inte hur jag skulle ta mig vidare. Jag letade efter vad som skulle bli mitt nästa steg. Jag visste att jag var en stark sångerska, men jag behövde hitta min nisch.

Felicia flyttade till Stockholm en tid och arbetade med barn. Hon blev alltmer klar över att hon ville jobba med musik, men också att hon ville bli lärare. Hon sökte till lärarprogrammet på Mälardalens högskola, med sikte på att bli mellanstadielärare. Hon kom in och flyttade tillbaka till Eskilstuna.

– Jag tänkte att musiken kan jag pendla till, i Eskilstuna kan jag bo.

Där är hon nu. På vägen har hon också kommit fram till vilken typ av artist hon ska vara.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!

Ämnen du kan följa