Sinding-Larsen om sista året med Kent

För en vecka sedan tog Kent definitivt avsked av publiken. Musikjournalisten Per Sinding-Larsen har följt bandet under det sista året med filmkameror och mikrofoner. Resultatet är dokumentären "Vi är inte längre där (Sista åren med Kent)", som nu ska visas i SVT.

23 december 2016 20:56

Sista året med Kent – exakt när startade inspelningen?

– Inspelningen startade våren 2015 (filmerna har underrubriken Sista Åren med Kent) och har pågått sen dess. Arbetsnamnet har förresten varit "Så Nära Får Ingen Två", berättar Per Sinding-Larsen i en mejlintervju.

– Vi åkte på minnestur med Martin Sköld till bland annat St Eskils gymnasium och hans gamla lägenhet i Nyfors.

– Vi var också på plats och filmade uppspelningen av skivan och marschen i Eskilstuna. Samt hemma hos förre managern och medlemmen Martin Roos. Dessutom återvänder vi till Eskilstuna i bilder som togs för förra filmen. Eskilstunabon Håkan Ringkvist har bidragit med unik film från det som senare blev Kent.

– Vilka som är med i filmerna återstår att se. Vi klipper in i det sista.

Många försöker få intervjuer med Kent, få lyckas. Vad har du gjort för att lyckas vinna förtroendet att få göra Kent-dokumentärerna?

– Förtroendet? Det måste du fråga Kent själva om. De borde väl vara rätt trötta på mig vid det här laget. Jag har sett säkert 747 konserter på varenda turné de gjort och intervjuat dem 999 gånger. Kanske spelar det roll? De vet vem jag är, säger Per Sinding- Larsen.

Per Sinding-Larsens dokumentär "Vi är inte längre där (Sista åren med Kent)" i två delar visas i SVT 1 med start annandagen 21.40. Den andra delen sänds på tisdagen den 27 december klockan 21.50.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!

Ämnen du kan följa