Stygg, styggare, Styggelse

Diaboliskt tunga Styggelse gillar att trampa på ömma tår och ifrågasätta sin omgivning, exempelvis kristendomens inverkan på västvärlden. Samtidigt handlar musiken också om att bara ha kul.
– Vi vill alltid skapa något som svänger, säger Matthias ”Skadeglade” Svensson.

9 september 2010 07:39

Han är trummis i Göteborgsbandet Styggelse, och kommer i likhet med två andra medlemmar i gruppen från Eskilstuna. Bandet släppte i somras debutskivan Heir today God tomorrow, en mörk och hård sak som är lika kommersiellt inriktad som ljudet av naglar som raspar mot en svart tavla.

– Fast vi spelar inte ren black metal, utan vi glider mellan genrerna och spelar det vi tycker passar. Jag har ju mina rötter i punken, och det hörs i det vi gör. Black metal är också en trångsynt genre, och vi är inte intresserade av att använda en massa mystiska ord och uttryck som ingen fattar. Vi spelar musik som man ska kunna fatta även om man är packad. Och det är skönt och spela något som är relativt okomplicerat, så att man inte behöver vara en professor för att kunna hänga med i takt- och riffbyten, skrattar Matthias.

Läs hela artikeln i torsdagens papperstidning

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!