Barnteater i Gamla staden

Vad kostar det att vara populär? Det undersöker Teater 7 i sin pjäs "Personlighetstestet" som vänder dig till barn i åldrarna 7-12 år.

5 juni 2015 06:00

På lördag, den 6 juni, är det premiär i Gamla teatern i Eskilstuna och därefter spelas föreställningen varje helg fram till 5 juli. På scenen står Amanda Jalmberger och Ola Wallinder och regissör är Micke Klingvall.

Pjäsens handling kretsar runt Sofie som inte känner sig riktigt hemma bland de andra barnen. Hon har varken Facebook eller det senaste klädmodet och följer heller inte "Idol" i tv.

– För att platsa måste Sofie gå igenom tre olika tester, berättar Ola Wallinder som skrivit manus till "Personlighetstestet". Det handlar utseende och prestation och så en sista test som kommer som ett överraskningsmoment under pjäsens gång. Förhoppningen är att föreställningen ska vara lika rolig att titta på för hela familjen och den centrala frågan är: Hur långt är vi beredda att gå för att behålla vår sociala status?

Musik är en viktig del i "Personlighetstestet".

– Ja, pjäsen innehåller mycket sång. Jag har gjort texterna, medan Anders Ny och William Lövgren Bilby skrivit musiken.

Till hösten hoppas Teater 7 på att turnera i skolorna med pjäsen. Teater 7 är en fristående teatergrupp med säte i Stockholm. Gruppen bildades hösten 2012 och har sedan dess satt upp fyra produktioner. Samtliga medlemmar i gruppen har utbildning inom teater. En av skådespelarna, Amanda Jalmberger, kommer ursprungligen från Eskilstuna.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Ämnen du kan följa