Hjälp juryn: Vem ska bli nästa kulturpristagare?

Sedan 1984 har Eskilstuna-Kuriren med Strengnäs tidning varje år delat ut ett kulturpris. Nu är det dags att dela ut priset för 33:e gången. Och den här gången vill vi ha läsarnas hjälp med att hitta kandidater.

5 september 2016 07:00

Kulturpriset, som består av en större summa pengar, är ett av de Sörmlands största. Många har fått priset genom åren. Men det finns fler därute i kulturlivet som förtjänar den uppmuntran, uppskattning och uppmärksamhet som Eskilstuna-Kurirens kulturpris innebär.

Priset kan ges till en enskild person, grupp eller sammanslutnings om är bosatt, verksam eller på annat sätt har koppling till Eskilstuna-Kurirens och Strengnäs Tidnings spridningsområde. Kanske känner du någon som du tycker borde komma i fråga?

Eskilstuna-Kurirens kulturpristagare utses sedan av en jury som enligt stadgarna ska bestå av representanter från tidningen, dess ägarstiftelse och tre externa personer som sitter på tre år.

I dagarna har juryn fått en ny sammansättning. Vi hälsar Peter Torsén, frilansande komiker och musiker, Ismo Railisson, musikproducent vid Scenkonst Sörmland och Maria Hallberg, intendent vid Ebelingmuseet i Torshälla välkomna. Ny ordförande är Charlotta Steneskog från Strängnäs. Hon är Eskilstunas ägarstiftelses representant. Övriga ledamöter är Eskilstuna-Kurirens chefredaktör Eva Burman och Jimmie Näslund, vd för Sörmlands Media. Till juryn är också kulturredaktör Catarina Nitz adjungerad.

– Nu vill vi ha läsarnas hjälp med att komma in med förslag på kandidater, säger Charlotta Steneskog.

Hon vill poängtera att priset kan gå till mottagare som verkar inom vitt skilda kulturella uttrycksformer eller främjar kulturell verksamhet.

Fram till den 25 september tar juryn emot förslag. Sedan nomineras fyra kandidater som presenteras i Eskilstuna-Kuriren. I november presenteras årets pristagare.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!