Han leder ett land i krig. Därför kan inte hans resor utannonseras i förväg. Samtidigt ger det Volodymyr Zelenskyjs förehavanden en överraskningseffekt. Strålkastaren lyser lite starkare varhelst presidenten dyker upp.
Zelenskyj ingår i ett sammanhang. Han är med sina trupper vid fronten och med världsledare både i Ukraina och på deras hemmaplan. Allt medan Vladimir Putin gömmer sig i bunkrar, håller överregisserade pr-träffar och inte är välkommen i världshuvudstäderna.
På onsdagen (8/2) besökte Zelenskyj London. Han och premiärminister Rishi Sunak flög med helikopter till en armébas där ukrainska soldater tränar på brittiska Challenger 2 som snart kommer att skickas till Ukraina. De ordnade en pressträff framför en av dessa stridsvagnar.
Därefter tog Zelenskyj sig till Paris för möte med president Emmanuel Macron. Tillsammans reste de till Bryssel där den ukrainske presidenten höll ett tal inför Europaparlamentet.
Zelenskyj kan detta. När Ukraina väl nått ett genombrott i fråga om vapenleveranser, framför allt stridsvagnar, ser han till att låsa fast det genom att ta sig ut till dem som fattar besluten.
Det blir även ett tillfälle för att trycka på för mer. Zelenskyj ser till att västledare konkurrerar med varandra om att höja ambitionerna. När de står bredvid honom och talar om stridsflyg till Ukraina, om än med reservationer, så förändras dagordningen. Ytterligare en barriär luckras upp.
Handlingsförlamad, politiskt trängd och impopulär på hemmaplan före Rysslands storanfall har Zelenskyj snabbt växt in i rollen av en ledare i ett befrielsekrig. Han förstår hur engagemang drivs av bilder och rätt typ av personfokus, och ger omvärlden det som den vill ha. Han hittar de rätta orden och trycker på de rätta knapparna.
Ukrainas försvar är helt beroende av hjälp från väst där utmaningen är att krossa Ryssland i kapprustningen. Där är vi inte än. Men man kan även betrakta glaset som halvfullt och se framgångarna.
Förutom besluten om stridsvagnar, där Tyskland släppt sitt motstånd, har USA i sitt senaste militära paket missiler till artillerisystemet HIMARS med en räckvidd på 15 mil. Det är dubbelt så långt som de som Ukraina fått hittills, som orsakat stor förödelse på den ryska sidan och bäddat för ukrainska militära framgångar.
I sitt tal i Bryssel nämnde Zelenskyj att Europa tagit sig samman för att göra sig oberoende av rysk gas. Nyheten har gått lite under nyhetsradarn men framgångarna är uppenbara. Gaslagren har hållits välfyllda, precis som EU beslutade i början av sommaren. Rysslands försök att sabotera projektet genom att strypa gasleveranserna har misslyckats. Europeiska länder har snabbt hittat alternativ i form av flytande naturgas (LNG) från USA, Norge och Gulfstaterna, och byggt upp sin lagringskapacitet av den.
EU har fått på plats sitt budgetstöd till Ukraina på 18 miljarder euro i år (USA skjuter till lika mycket). Ungern drog tillbaka sitt veto efter en inte alltför smärtsam kompromiss. EU fryser lite mindre av bidragen till Budapest än man planerat i väntan på anti-korruptionsåtgärder där.
Detta är den större bilden. Väst har betydande ekonomiska och militära muskler för att stoppa den ryska aggressionen. Efter ett års krig har man börjat lära sig att använda dem.
Alex Voronov är fristående liberal skribent på Liberala Nyhetsbyrån och tidigare politisk redaktör på tidningen