Hon tar över Eskilstunarevyn

Här är Eskilstunas nya revydrottning. Mathilde Stavehaug tar över Eskilstunarevyn. Med sex år i ensemblen är hon sin unga ålder till trots redan revyveteran.‒Jag är supertaggad och har redan börjat planera inför årets premiär på nyårsafton, säger Mathilde Stavehaug som nu blir sin egen i Eskilstunarevyn AB.

Planeringen inför årets nyårsrevy är redan på gång. Mathilde Stavehaug har linjerna klara.

Planeringen inför årets nyårsrevy är redan på gång. Mathilde Stavehaug har linjerna klara.

Foto:

Övrigt2017-03-02 14:53
Detta är en ledare. Eskilstuna-Kuriren är en liberal tidning.

Affären blev klar i går, fredag, efter en tids förhandlingar. Enligt Andreas Zetterberg, som drivit revyn i bolagsform tillsammans med Sonny Nilsson sedan 2003, fanns totalt fyra intressenter.

‒Vi känner oss helt trygga med att Mathilde Stavehaug är rätt person för att ta sig an revyn. Hon har utöver sina artistiska färdigheter även visat kompetens när det gäller produktion och helhetssyn. Hon har en enorm framåtandra och ett etablerat kontaktnät här i stan. Och dessutom en vision för hur Eskilstunas revytradition ska drivas vidare.

Redan nu vet Mathilde Stavehaug att hon har regissören Anders Stark (tidigare Berglund) och populäre aktören Anders "Lillen" Eklund med sig på tåget inför 2018 års revyuppsättning.

‒Jag kommer att fullfölja traditionen och bjuda på bred underhållning med mycket sång och musik. Publiken kommer att känna igen sig, säger Mathilde Stavehaug som inte vill berätta hur mycket hon betalat för att ta över bolaget.

‒Affärsuppgörelsen är en sak mellan mig och de tidigare ägarna och jag är fullt medveten om att det alltid innebär ett risktagande att ge sig in i business.

Enligt den senaste årsredovisningen gick bolaget med drygt 300 000 kronor i vinst för räkenskapsåret 2015/16. Under de senaste fem åren har omsättningen legat på strax under 2 miljoner kronor.

Mathilde Stavehaug fyller 21 i år men har redan ett gediget CV i kultursfären. Egen julshow på Eskilstuna teater och en stödkonsert för offren på Utøya är några av de evenemang hon arrangerat. Hon har fått ta emot en rad utmärkelser och stipendier, däribland Bosse Parnevik-stipendiet vid Revy-SM 2015. De senaste åren har hon förutom revyn haft en rad uppdrag som sångartist och dessutom skaffat sig en musikalutbildning på SMI i Stockholm.

Andreas Zetterbergs mamma Kristina Nilsson har varit med under revyns alla 28 år:

‒Vi har funderat en längre tid på att sluta, men eftersom revyn blivit en sådan institution i Eskilstuna har det inte varit lätt att komma fram till rätt beslut. Nu känns det väldigt bra att revyn får leva vidare. Samtidigt som jag och Sonny äntligen kan få sitta hemma en nyårsafton.

Andreas kommer för sin del att hålla sig utomlands när det drar ihop sig till premiär i december:

‒Utomlands ska jag, om det så inte blir längre än till Åland...

Att Mathilde Stavehaug är rätt val fick revyrävarna om inte annat klart för sig när de presenterade den långa att-göra-listan som måste betas av inför varje premiär.

‒ "Fett bra" var hennes reaktion inför att bli Sveriges klart yngsta revydirektör, säger Andreas Zetterberg.

Föddes i Hållsta

Eskilstunarevyn föddes som Hållstarevyn i IK Standards klubbstuga för 28 år sedan. Ursprungligen sorterade den under idrottsföreningen som en egen sektion. Så småningom flyttade revyn in till stan och utvecklades med åren till en av Mellansveriges populäraste. Revyns nummer och artister har ett flertal gånger uppmärksammats vid Revy-SM.