Kärleken vann över fotbollen

Det har varit några omtumlande dagar med såväl glädje som sorg för vår bevakare av Sörmlandsfyran. Det förstnämnda fick han uppleva med råge på bröllop i Mariefred med efterföljande fest på Låsta Gård och det senare i samband några av våra lokala lags miserabla formkurvor just nu.

En välekiperad före detta fotbollskvintett inför lördagens bröllop. Från vänster syns BK Sports förre målvaktsfantom Pelle Larsson, undertecknad, BK:s mittfältsstrateg och senare stordomare Bo Frid, Triangelns lovande kantelegant Magnus Eriksson som senare blev en av landets bästa tennisspelare i åldersklassen samt Sten Jörgensen som efter ett hattrick för IFK Eskilstuna i division ett nöjde sig med spel i lägre divisioner.

En välekiperad före detta fotbollskvintett inför lördagens bröllop. Från vänster syns BK Sports förre målvaktsfantom Pelle Larsson, undertecknad, BK:s mittfältsstrateg och senare stordomare Bo Frid, Triangelns lovande kantelegant Magnus Eriksson som senare blev en av landets bästa tennisspelare i åldersklassen samt Sten Jörgensen som efter ett hattrick för IFK Eskilstuna i division ett nöjde sig med spel i lägre divisioner.

Foto: Privat

Övrigt2017-07-04 23:10
Detta är en ledare. Eskilstuna-Kuriren är en liberal tidning.

Det blev några kalla på Strömbergs balkong i torsdags innan han, jag och Henke små-glada i hågen och fulla av förväntningar promenerade upp till Tunavallen för att se våra fotbollsfavoriter i Eskilstuna United ta sig an serieledarna från Linköping. I bänkraden bakom oss satt min gamla favorittränare Bengt Persson med ett gäng barnbarn och det blev en lång rad gamla minnen i solskenet innan matchen började.

Match och match förresten – det kändes aldrig som det blev någon dylik.

Gästerna totaldominerade från start och efter två rätt tidiga mål så visste man att det här aldrig skulle gå att vända på. Det var räddhågset, fantasilöst och oerhört tunt med jävlaranamma från de landslagsmeriterade hemmatjejerna och Linköping kunde promenera hem segern.

Alla som följer United vet att de kan så fruktansvärt mycket bättre än vad de visat upp de senaste matcherna och man undrar ju vad den djupa svackan kommer sig av.

Det var en så pass deprimerande upplevelse att jag inte iddes ge mig iväg på någon av de fyra matcher i Sörmlandsfyran som avgjordes på fredagskvällen. Jag satt helt enkelt hemma på kammaren och inväntade respektive slutsignal för att ta in rapporter per telefon.

I seriepremiären vann nuvarande tabelltvåan Stallarholmen med 2–1 mot tabelltrean Runtuna. Fredagens retur slutade 1–1 på Toresunds IP.

‒Jag är grymt besviken över resultatet, vår första halvlek är kanske den bästa på hela säsongen. Vi hade två frilägen och sju-åtta solklara chanser utan att få in bollen, säger Stallis tränare Conny Silén.

Som i stället fick se hur gästernas måltjuv Johnny Dahl, kontrade in 1–0 just före pausvilan.

‒Det kändes för jävligt i det läget, säger Silén och suckar tungt.

Tidigt i andra halvlek kvitterade Stallis genom en läcker lobbnick från Robin Eklund.

‒Trion Oliver Mäntykorpi, Simon Björk och Haris Hodzic ägde mittfältet och med lite bättre skärpa ska vi vinna matchen, konstaterar Silén vars adepter nu får ett par veckors vila innan de drar igång hösten med Kennys Minne i Åker.

I våras uddamålsvann Triangeln mot Hargs BK – i fredags fick Nyköpingslaget revansch.

‒En lika tung som onödig förlust, de gjorde matchens enda mål i slutet av en relativt jämn första halvlek. Efter paus tog vi över allt och hade 10–15 avslut utan att få in bollen, deras keeper var riktigt vass och räddade dem, säger TIK-tränaren Leif Edeborg som rosar mittbacken Jocke Lönn, mittfältaren Rasmus Linde och inhopparen Max Eurenius lite extra.

I kväll avslutar TIK vårsäsongen med den uppskjutna matchen mot Oxelösund hemma på Mesta IP.

Ärlas bortaseger mot Katrineholm innebar att laget tog ett jättekliv uppåt i tabellen – från sjunde till fjärde plats.

Filip Bäckman skallade tidigt in 1–0, KSK replikerade snabbt, men innan vilan hann Linus Ehrlin glidtackla in Dennis Hagströms inlägg till 2–1.

‒KSK hade plockat in några äldre spelare som vågade hålla i bollen, men vi var det klart bättre laget, konstaterar Ärlas tränare Jocke Granberg.

I andra halvlek utökade Ehrlin till 3–1 på ny pass från Hagström som därefter fick göra två egna mål i slutet av drabbningen.

‒KSK satsade framåt och Hagström kontrade in de två sista, säger Granberg som givetvis rosar duon Ehrlin-Hagström lite extra efter deras tre respektive fyra poäng.

– Men det var oerhört stabilt över hela linjen, tillägger han.

I förra veckan hoppade Johan Bennäs av uppdraget som tränare för IK Viljan och kollegan Semir Mehanovic blev ensam bas för bygget. Och han klarade uppdraget galant, Viljan besegrade nämligen Malmköping med solklara 4–0.

Var det en coachseger Semir?

‒Ja, det finns väl bara sådana (skratt).

– Faktum är att vi gjorde en av våra bättre matcher för säsongen. Första halvlek var helt okej, i andra la vi in en växel till och då fungerade vårt kollektiva anfallsspel riktigt bra, säger Viljans tränare som fick se kvartetten Jens Olsson, Rickard Johansson, Samuel Fagerberg och Lucas Holm dela broderligt på målskörden och gav Simon Ekholm en extra eloge för riktigt bra spel på mittfältet.

På tisdag (läs i kväll) avslutar ni vårsäsongen mot suveräna serieledaren Syrianska på hemmaplan – kan ni rubba dem?

‒Absolut. Jag tror på minst en poäng.

För Malmköping är det färdigspelat för våren och nu väntar tre veckors ledighet.

‒Vi är ett lag i spillror på många sätt, nytt folk kommer in hela tiden. I dag hade vi elva rätt bra spelare på planen medan Viljan hade ett lag. Det har varit en tung vårsäsong och jag hoppas vi kan få ihop det bättre till hösten, säger MIF-tränaren Kjelle Pettersson.

I lördags var jag på plats i Mariefreds kyrka och bevittnade när BK Sports forna fotbollstalang Sanna Jörgensen och den musikaliske stockholmaren Niklas Hoffsten lovade varandra evig trohet inför prästen och en rejäl församling släkt och vänner.

Inte ett öga var torrt under vigseln kan jag intyga.

Efter kyrkan var det fest på Låsta Gård dit Pelle Larsson skjutsade vårt gäng i herr Erströms utlånade raggarbil. Jag kan lova att det var häftigt värre att glida fram i den sörmländska högsommargrönskan i den lika ståtliga som nedcabbade jänkaren.

Sanna är vårt fem fullvuxna mäns pokergängs enda avkomma så det var rätt speciellt att se henne giftas bort. Av sång, tal och gnistrande kemi mellan de tu att döma kommer duon att hålla de löften de gav till prällen och varandra.

De såg så där härligt samspelta ut.

Samtidigt som jag var på bröllopspartyt fullbordade Primavera omgången

i Sörmlandsfyran med att spela oavgjort mot Oxelösund hemma på Skogsängens IP - kryss igen alltså, precis som det blev i premiären för drygt två månades sedan.

– Efter en jämn första halvlek tog vi över tämligen markant i andra och skapade flera bra lägen att avgöra matchen. Jag tror de var rätt nöjda med poängen medan vi är besvikna över två missade, säger Primaveras tränare Patrik Gustavsson.

Båda hemmamålen kom efter fint kantspel med efterföljande snett bakåt pass från kortlinjen som Sebastian Hanisch respektive Patrik Lindkvist förvaltade på bästa sätt.

I kväll åker Prima till Åsborgen för att avsluta vårspelet mot Ärla.

Sammanfattningsvis konstaterar jag att kärleken vann över fotbollen den här gången.

Lasse Stenbäck