Middagstips: Ljuvlig aubergine med karré och aioli

Gör din egen aioli – det är inte svårt. Foto: Annika Andersson, Middagsfrid

Gör din egen aioli – det är inte svårt. Foto: Annika Andersson, Middagsfrid

Foto:

Övrigt2018-01-09 04:04
Detta är en ledare. Eskilstuna-Kuriren är en liberal tidning.

[fakta nr="1"]

[fakta nr="2"]

Ingredienser

4 portioner

1 aubergine

1 fänkål

5 msk olivolja

1 tsk spiskummin

2 vitlöksklyftor

4 portioner matvete

550 g skivad fläskkarré

2 lagerblad

0,5 msk balsamvinäger

1 krm cayennepeppar

1 ägg

0,5 msk vitvinsvinäger

1 tsk dijonsenap

2 dl neutral olja

1 tsk timjan

35 g tråg rucola

1 rödlök

salt och svartpeppar