Middagstips: Mustig viltgryta med kantareller

En rätt med mycket höstkänsla som passar att värma sig med en riktigt ruskig dag. Vildsvinsköttet är ett miljö- och klimatsmart alternativ som sätter extra smak på grytan. Styling & Foto: Hanna Johansson, Middagsfrid.

En rätt med mycket höstkänsla som passar att värma sig med en riktigt ruskig dag. Vildsvinsköttet är ett miljö- och klimatsmart alternativ som sätter extra smak på grytan. Styling & Foto: Hanna Johansson, Middagsfrid.

Foto:

Övrigt2018-01-12 17:18
Detta är en ledare. Eskilstuna-Kuriren är en liberal tidning.
Ingredienser

4 portioner

4 portioner valfritt ris/gryn

½ purjolök

200 g morötter

250 g palsternacka

2 msk smör

ca 500 g vildsvinsfärs

190 g konserverade kantareller

250 ml rött matlagningsvin

1 vitlöksklyfta

1 msk buljongpulver

2 msk tomatpuré

1 dl vispgrädde

Salt & svartpeppar

Koka ris/gryn till 4 personer.