När slutfakturan från den tidigare operatören når Åke Lagerbäck skriver han återigen ett mejl till Telias kundtjänst.
"Det var exakt det här jag inte ville ha, därför frågade jag Telias kundtjänst FYRA gånger utan att få ett vettigt svar."
Som svar får han veta att det skett ett missförstånd när det gäller uppsägningstid och bindningstid.
När Åke Lagerbäck bad Telia respektera hans avtal med Tele2 tolkade Telia det som att det var en eventuell bindningstid som skulle respekteras.
– Tyvärr har mina kollegor i vår kundtjänst och Åke pratat förbi varandra när det gäller bindningstid och uppsägningstid. Och när sedan kunden berättar att han inte vill drabbas av några straffavgifter så har vår kundtjänst missförstått och trott att han menar för eventuell bindningstid, säger Inger Gunterberg, presskommunikatör på Telia.
Detta alltså trots att Åke Lagerbäck tydligt skriver att avtalet inte har någon bindningstid utan endast uppsägningstiden på en månad.
– Självklart skulle vi ha varit noggranna med att inte bara säkra att han inte hade bindningstid kvar utan även att han inte hade en uppsägningstid.
Han beskriver att han fått det förklarat av er säljare att ni sköter allt...
– Indirekt blir det ju en uppsägning i och med att vi begär porteringen. Men självklart ska ju också kunden själv kontakta sin tidigare operatör och säga upp sitt abonnemang. Och då säkrat vilket datum uppsägningstiden startade. Då hade kunden haft ett datum för när han kunde gå över till en ny operatör utan att få någon ytterligare faktura från den gamla operatören.
– Vi hade kunnat vara tydligare i dialogen från vår sida.
Åke Lagerbäck och Telia har redan kommit överens om att Telia, efter missförstånden, ska stå för notan hos Tele2.
– Jag hoppas att det kommer att dras av från fakturan som kommer, annars får jag höra av mig igen, säger Åke Lagerbäck.