Dölj inte skolproblem

28 januari 2012 06:33

Att sitta och läsa i Eskilstuna-Kurirens artikel om att Strängnäs på nytt får en bottenplacering i form av storlek på barngrupperna och sedan läsa Fredrik Lundgrens svar där han påstår att man inte ska stirra sig blind på statistik samt att barn och föräldrar är oerhört nöjda är inget annat än ett stort hån, både mot lärarförbundet och invånare.

Hur länge ska detta bortförklarande av larmrapporter och förnekelse av föräldrarnas röster få fortgå? Nog för att vi vid det här laget har förstått att majoriteten i Barn- och utbildningsnämnden anser att andras åsikter bara är populistiska utspel och föräldrarnas röster bara är ett uttryck från en minoritet som inte är förändringsbenägna.

Vad är det ni tror att vi är nöjda med? Är det att Strängnäs ligger näst sämst när det gäller storleken på barngrupperna i Sverige, har den näst billigaste skolmaten, att mer än 20 procent inte går ut med godkända betyg eller att vi har de näst högsta skollokalskostnaderna och ändå måste det skjutas till 100 miljoner till läckande tak, upprustningar och renoveringar (borde väl ändå ingå i den dyra hyran)?

Ta tag i problemen i stället för att dölja dem med omorganisationer och annat. Hade det inte varit för våra hårt slitande pedagoger som dagligen får hitta på nödlösningar för att det ska fungera så hade det rasat för länge sedan. Det är dags för er som sitter på makten att förändra, att stänga munnen och öppna öronen för en gångs skull ...

Mats Persson

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Ämnen du kan följa