Strängnäs politik har blivit smutsig

13 april 2012 06:24

Respekten ifrån oppositionen om den demokratiska ordningen är i dag tydligt inne i en fallande skala i Strängnäs. Helheten om och hur missnöjet mot den nuvarande majoriteten har eskalerat kan läsas på insändarsidor och i bloggar.

Främst frodas missnöjet i hur den politiska majoriteten omorganiserat Strängnäs skolor där delar av oppositionspolitiker samt en minoritet av otillfredsställda innevånare väljer att nedvärdera och kränka ett demokratiskt beslut.

Beklämmande är det även att se hur missnöjet ökar då de själva kräver respekt för sina åsikter samtidigt som de i samma andetag publicerar nedvärderande och häcklande inlägg mot sina motståndare.

Tydligast kan man läsa om och hur utbildningsnämndens ordförande Fredrik Lundgren blir uthängd och nedvärderad. Vecka efter vecka kränks han på ett sätt som är skrämmande samt även hotfullt mot en folkvald politiker.

I Strengnäs Tidning fick alla i det senaste inlägget om honom veta att han borde försvinna därför att spyorna sitter i halsen på dem som driver missnöjet mot honom. Ledande oppositionspolitiker har även delgett allmänheten att Lundgren är destruktiv och okunnig.

Allt sker i en tid då det ifrån samhällets sida ifrågasätts om och hur politiker själva blir utsatta då det gäller våld och förtal från missnöjda medborgare som inte respekterar demokratiska beslut.

Skrämmande är det samtidigt hur politiker i Strängnäs själva medverkar till att nedsättande missnöjesyttringar tillåts samtidigt som samma politiker i dagarna över hela landet fått frågan ställd från Brå (Brottsförebyggande rådet) om de har blivit utsatta för våld eller annat i sin roll som politiker.

Att politiker tillåter sig att med populistiska förtecken bygga upp hatstämningar som glorifieras av missnöjda medborgare är både skamligt och kränkande samtidigt som politikerföraktet ökar ute i landet.

Att ge sig i vinn om att förstärka missnöjesyttringar och hot från missnöjda medborgare är nedslående. Missnöjesyttringarna har i Strängnäs eskalerat till en nivå som delger det sämsta hos människan där hat och annat gror i botten.

Medvetet eller inte är frågan? Delar av oppositionen, påstår jag med vad de visar i Strängnäs i dag är att, de för en oppositionspolitik som i förlängningen skadar förtroendet för politiken.

Det största oppositionspartiet Moderaterna drar sig inte heller för att medverka till en folkomröstning i frågan om skolan där respekten för politiken dras ned i smutsen tillsammans med missnöjda medborgare som själva ställer sig främst i rummet där de sedan ger sig i vinn om att se ned på andra! Skäms!

Krister Lumme
Sosse

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Ämnen du kan följa